Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Razgovor o romanu 'Početnici' Igora Ivka

Ponedjeljak
25.09.2023.

Nakon vrlo uspješne i od kritike hvaljene zbirke priča Nepovredivo mjestoIgor Ivko napisao je roman Početnici, koji je u isto tako kratkom roku naišao na izuzetno pozitivne kritike. Roman suprotstavlja mladenački idealizam oličen u studentskoj blokadi sveučilišta diljem Hrvatske 2009. i kasniji život tih istih mladih buntovnih ljudi, već nekoliko godina poslije, sada emigranata u svojstvu nekvalificirane radne snage na Zapadu.

Roman je predstavljen u Booksi, a uz autora na predstavljanju su sudjelovali urednik knjige Josip Pandurić te Ivana Dražić, urednica portala Booksa.hr.

Igor Ivko, rođen 1986. u Varaždinu. Studirao filozofiju, etnologiju i antropologiju. Završio edukaciju iz geštalt terapije. Kratkim pričama ulazio je u šire i uže izbore književnih natječaja, a dosad je objavio zbirku kratkih priča Nepovredivo mjesto (Disput, 2021), koja je 2022. godine osvojila Nagradu Edo Budiša. Živi i radi u Varaždinu.

Možda će vas zanimati
Kritike
21.11.2023.

'Početnici': Entropija života

Roman Igora Ivka tematizira postepeni rasap, entropiju života: polagano mrvljenje ideala, uvjerenosti u mogućnost njihova ostvarenja, gubitak optimizma, vjere u budućnost i u sebe i svoje mogućnosti.

Piše: Matija Prica

Video
04.08.2022.

Prvi prozak na vrh jezika: Igor Ivko

Na festivalu Prvi prozak na vrh jezika gostovao je Igor Ivko, autor zbirke priča 'Nepovredivo mjesto'.

Piše: Ivana Dražić

Preporuke
05.01.2022.

Knjige po kojima ćemo pamtiti 2021.

Najbolje knjige 2021. godine: po kojem trideset jednom književnom naslovu (i jednom filmu!) ćemo pamtiti godinu iza nas?!

Piše: Ivana Dražić

Kritike
23.11.2021.

Budućnost nikad ne dolazi

Zbirkom priča 'Nepovredivo mjesto' Igora Ivka dobili smo autentičan, aktualan te autorski promišljen književni glas, koji posjeduje izrazitu pripovjedačku kvalitetu te svjetonazorsku zrelost.

Piše: Matija Prica

Video
24.09.2021.

Razgovor o knjizi 'Nepovredivo mjesto' Igora Ivka

U parku ispred Bookse predstavljena je debitantska zbirka priča 'Nepovredivo mjesto' Igora Ivka.

Piše: Ivana Dražić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu