Page arrow

Poetomat: Patrik Potočki

Large 394597775 10232485633302607 6533318621368853452 n
Srijeda
08.11.2023.

Kada je naša Lara Mitrković okrenula ručku Poetomata, za gosta druge tribine dobila je svestranog Patrika Potočkog!

Sigurni smo da vas dok sjedite zamišljeni nad zbirkom poezije muče brojna pitanja. Što je bilo prije – pjesnik ili pjesma? Koja zbirka pjesama najbolje ide uz koji dio dana? Je li pjesmu lakše napisati u krevetu ili na plaži? Nova Booksina pjesnička tribina Poetomat sigurno vam neće dati odgovor ni na jedno od ovih pitanja, a možda će vam ih dati i previše na neka druga. Osim što je piše, našu Laru Mitraković zanimaju dosta bizarne stvari u poeziji, pa će s mladim afirmiranim i neafirmiranim pjesnikinjama i pjesnicima razgovarati o njihovom stvaralaštvu, životu, nadanjima, ljubavima, hobijima, čudnim navikama i ukusima. 

Na drugom Poetomatu dobili ste odgovor na pitanje: tko je Patrik Potočki? Patrik je podijelio s nama kakve pjesme piše i piše li isključivo poeziju, zašto piše, što ga zanima, čime se sve bavi, voli li više majonezu ili kečap i kojom nogom prvom staje na pod kad se ujutro probudi. Detalji u videu!

Patrik Potočki (Zagreb, 1997.) vječiti je student, ljubitelj glazbe na fizičkim nosačima, dugogodišnji urednik radijskih emisija, povremeni prosvjednik-aktivist, aktivan član mnogih udruga, europskih institucija, nevladinih organizacija, fotograf, amaterski glumac, strastveni sakupljač analognih ploča, povremeni grafički dizajner, redatelj i snimatelj amater, ljubitelj starih automobila a vlasnik nekoliko, sakupljač starih specijalki, zaljubljenik u vino, vinograde i sve vezano za to, hoarder antiknih i inih stvari što ga je naposljetku i dovelo do posla scenografa kojim se i trenutno bavi, povremeni konobar, zaljubljenik u prirodu i zabačene teritorije (čitaj: odsustvo ljudi), dugogodišnji pušač, ljubitelj beat poezije i najbitnije član malog književnog kluba.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design   2023 10 05t143856.470 05.10.2023.

Poetomat: Lucija Butković

Snimka prvog ikad 'Poetomata' u Booksi! Lara i Lucija - ne želite propustiti!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu