Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.
Piše: Booksa Booksa

VIDEO: Darko Cvijetić čita iz romana 'Schindlerov lift'

Large aaa Kristina Ljevak i Darko Cvijetić u Booksi.
Petak
31.01.2020.

Prilikom gostovanja u Booksi 7. svibnja 2019. Darko Cvijetić pročitao je dva ulomka iz romana Schindlerov lift, za koji je jučer nagrađen Književnom nagradom Fric

"Sve je u tom nevelikom romanu, nevjerojatne razorne moći, rekao bi Danilo Kiš, veliko i sazdano na metaforama i pjesničkim slikama. Tridesetak poglavlja, od kojih je svako priča za sebe, gradi neku vrstu omnibusa u rasponu od onoga tko nije ispričao priču do onoga tko ju je ispričao uz dramski prolog koji nas odmah udara u pleksus i epilog koji taj mrak ne osvjetljuje. (...) Poetska komprimiranost autoru omogućuje da sav besmisao zbilje oko sebe sažme u izričaj koji što je ogoljeniji to snažnije pogađa čitalački empatijski logos'', istaknuo je žiri koji su činili Igor Vikić, Lana Barić, Hrvoje Klasić, Dubravko Lepušić, Jagna Pogačnik i Biljana Romić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu