Page arrow
Piše: Booksa

VIDEO: Darko Cvijetić čita iz romana 'Schindlerov lift'

Large aaa Kristina Ljevak i Darko Cvijetić u Booksi.
Petak
31.01.2020.

Prilikom gostovanja u Booksi 7. svibnja 2019. Darko Cvijetić pročitao je dva ulomka iz romana Schindlerov lift, za koji je jučer nagrađen Književnom nagradom Fric

"Sve je u tom nevelikom romanu, nevjerojatne razorne moći, rekao bi Danilo Kiš, veliko i sazdano na metaforama i pjesničkim slikama. Tridesetak poglavlja, od kojih je svako priča za sebe, gradi neku vrstu omnibusa u rasponu od onoga tko nije ispričao priču do onoga tko ju je ispričao uz dramski prolog koji nas odmah udara u pleksus i epilog koji taj mrak ne osvjetljuje. (...) Poetska komprimiranost autoru omogućuje da sav besmisao zbilje oko sebe sažme u izričaj koji što je ogoljeniji to snažnije pogađa čitalački empatijski logos'', istaknuo je žiri koji su činili Igor Vikić, Lana Barić, Hrvoje Klasić, Dubravko Lepušić, Jagna Pogačnik i Biljana Romić.

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage photo 1529650662964 3ea36e4ed456 17.08.2021.

Reči pune spazama

Tekst Zorane Simić - kritika romana 'Noćna straža' Darka Cvijetića - nastao na Bookstanovoj radionici.

Preporuke
Homepage clyde rs 4xbzcfu2uoo unsplash 27.01.2021.

Dobrodošla poduka o patnji

Romanom 'Što na podu spavaš' Darko Cvijetić potvrdio se kao izniman i pažljiv pripovjedač s istančanim osjećajem za kompoziciju i baratanje poetskim stilom. 

Piše: Sara Tomac

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu