Page arrow

Eks. prakse: udvajanje // Ana Labudović (& Irma Boom)

Large untitled design   2023 06 16t111649.002
Petak
16.06.2023.

Grafička dizajnerica, urednica, samouka tiskarica, mala ali širokopotezna sila alt. izdavaštva za RISO mašinom, Ana Labudović jedna je od potajno najzanimljivijih osoba na domaćoj off off izdavačkoj sceni. Mimo konvencionalnih, institucionalnih i tržišno usmjerenih izdavačkih mehanizama, nezavisne i alternativne prakse održavaju živom i opipljivom sferu slobodnog eksperimenta u pristupu publikaciji kao višedimenzionalnom artefaktu. Zato iznimnu vrijednost ima rad Ane Labudović, koji je u svim svojim brojnim krakovima otvoren, gonjen znatiželjom, estetski neodoljiv, zaigran i uvijek spreman uprljati prste u procesu. 

U sklopu programa Eks. prakse, čiji je princip udvajanje razgovora tako što pored fokusa na praksi sugovornice, paralelno otvaramo temu autorske prakse koja je na različite načine inspirira ili informira, Ana Labudović za svoju inspiraciju-aspiraciju izabrala je Irmu Boom. Okrunjena The Queen of Books, nizozemska dizajnerica knjiga i knjiška aktivistkinja „gradi knjige poput arhitektice“ njegujući inovativne i eksperimentalne prakse oblikovanja. Više o ovoj i drugim dizajnerskim ljubavima, prošlim, aktualnim i budućim projektima Ane Labudović & RISO&friends, kao i čitavoj maloj povijesti koja je počela sa „siromašnom Istočnoeuropljankom bez papira u Barceloni“ i poslom u tamošnjoj izdavačkoj kući s gošćom je razgovarala moderatorica An Fazekaš. Detalji u snimci!

Booksa · Eks. prakse: udvajanje // Ana Labudović (& Irma Boom)

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Možda će vas zanimati
Podcast
Homepage large untitled design   2023 11 14t172534.017 16.02.2024.

Peripheral visions: Maska

Razgovarali smo s Alešom Mendiževcem i Piom Brezavšček iz slovenske organizacije Maska.

Piše: Ivana Dražić

Podcast
Homepage untitled design   2023 11 14t172534.017 13.10.2023.

Peripheral visions: Kontrapunkt

S Tijanom Anom Spasovskom i Artanom Sadikuom razgovarali smo o njihovoj organizaciji Kontrapunkt i njenim izdavačkim praksama.

Piše: Ivana Dražić

Podcast
Homepage untitled design  9 20.10.2022.

Peripheral Visions #1: Kristín Ómarsdóttir i Sjón

U prvoj epiozodi novog temata Booksina podcasta naslova 'Peripheral Visions' ugostili smo dvoje islandskih autora, Kristín Ómarsdóttir i Sjóna

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu