Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Peripheral visions: eipcp

Utorak
02.04.2024.

Ovo izdanje Peripheral visions podcasta donosi razgovor s Linom Dokuzović iz eipcp-a, odnosno Evropskog instituta za progresivnu kulturnu politiku (European Institute for Progressive Cultural Policies).

Europski institut za progresivnu kulturnu politiku bavi se intenziviranjem umrežavanja među akterima u kulturnom polju, sudjelujući u transverzalnim praksama suradnje i razvijajući procesualne diskurse o umjetnosti i instrumentima kulturnih politika. Djelatnost Instituta sastoji se od stvaranja novih javnih sfera suprotstavljenih konzervativnom hegemonijskom diskursu kulturnog identiteta i reprezentacije; uvođenja pitanja kulturne politike u rasprave o demokratskim politikama; odražavanja i razvijanja egzemplarnih umjetničkih praksi.

Lina nas je u podcastu upoznala sa svojom organizacijom i njihovim izdavačkim praksama i politikama, knjigama koje su dosad objavili, a dotaknuli smo se i teme odnosa centar-periferija.

Razgovor je na engleskom jeziku, a slijedi u nastavku. 

Booksa · Peripheral visions: eipcp

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Projekt 'Peripheral Visions' sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Glazba: 3 am West End, statusq, izvorlicenca.

Možda će vas zanimati
Articles
27.05.2024.

'Embedded publishing' manual

The Embedded Publishing manual is out!

Podcast
25.05.2024.

Peripheral visions: Alternativni oblici prijenosa znanja

Matija Prica najavio je seriju razgovora (podcasta) na portalu Booksa.hr, a Filip Kučeković osvrnuo se na zanimljivu diskusiju o kritičarskoj polemici.

Podcast
17.05.2024.

Peripheral visions: Multimedijalni institut

Ovo izdanje Peripheral visions podcasta donosi razgovor s Petrom Milatom iz Multimedijalnog instituta.

Podcast
10.05.2024.

Peripheral visions: Antologija 'Carski rez' na makedonskom

O antologiji "Carski rez" koja u svibnju izlazi u Makedoniji razgovarali smo prevoditeljicom Marijanom Kavčić, Daliborom Plečićem i Sarom Milenkovskom.

Podcast
08.05.2024.

Peripheral visions: Antologija 'Carski rez' na slovenskom

O antologiji "Carski rez" koja u svibnju izlazi u Sloveniji razgovarali smo s prevoditeljicom Barbarom Skubic te Petrom Amalijom Bachmann i Muanisom Sinanovićem.

Podcast
04.03.2024.

Peripheral visions: kuda.org

Razgovarali smo sa Zoranom Pantelićem i Borkom Stojić iz srpske organizacije Kuda.org

Piše: Ivana Dražić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu