Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Booksin podcast: Luca Kozina i Marija Skočibušić

Large podcast2
Ponedjeljak
11.05.2020.


Znamo da ste jedva čekali dan kad ćete književnost i o književnosti moći neometano slušati dok radite što već radite svaki dan! Zato su ovdje Booksini podcasti: diskusije, razgovori, čitanja, i što god nam jednog dana padne na pamet, a objavljivat ćemo ih maksimalno redovito ne bi li sve uši željne književnosti bile zadovoljene.

Drago nam je da smo na prvom ikad podcastu ugostile Lucu Kozinu i Mariju Skočibušić, ovogodišnje dobitnice nagrada Prozak i Na vrh jezika za autor(ic)e do 35 godina.

Poslušajte što su Bookisnima Sari Tomac i Ivani Dražić rekle o nagradama, pisanju, planovima za budućnost i mnogočemu drugome.

*Ovaj smo razgovor vodile preko Zooma sa svim njegovim (prednostima i) ograničenjima. Očekujemo da će se tehnički uvjeti u skoroj budućnosti poboljšati, a s njima i naš podcast. 

Luca Kozina (1990.) živi i radi u Splitu. Piše prozu i poeziju. Radovi objavljeni u časopisima The Split Mind, Zarez, Fantom Slobode, Mogućnosti, Republika, te na internetu (Zvona i Nari, Avlija, Književnost Uživo, Kultipraktik, Nema). Bila je članica uredništva časopisa za književnost The Split Mind. Članica književne grupe Novi književni val (NKV). Piše književne kritike za portal Booksa.

Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisima Poezija i Libartes, na internetskim portalima Strane i Kritična masa te blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnim tribinama (Učitavanje, Rani radovi), a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji. Za varijantu rukopisa Kraćenje razlomaka bila je među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike (2020.).

Urednica: Ivana Dražić.
Audio oblikovanje: Ivana Dražić.
Uvodna glazba: Funkorama Kevin MacLeod; licenca.
Naslovna fotografija: izvor.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu