Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Booksin podcast: Luca Kozina i Marija Skočibušić

Large podcast2
Ponedjeljak
11.05.2020.


Znamo da ste jedva čekali dan kad ćete književnost i o književnosti moći neometano slušati dok radite što već radite svaki dan! Zato su ovdje Booksini podcasti: diskusije, razgovori, čitanja, i što god nam jednog dana padne na pamet, a objavljivat ćemo ih maksimalno redovito ne bi li sve uši željne književnosti bile zadovoljene.

Drago nam je da smo na prvom ikad podcastu ugostile Lucu Kozinu i Mariju Skočibušić, ovogodišnje dobitnice nagrada Prozak i Na vrh jezika za autor(ic)e do 35 godina.

Poslušajte što su Bookisnima Sari Tomac i Ivani Dražić rekle o nagradama, pisanju, planovima za budućnost i mnogočemu drugome.

*Ovaj smo razgovor vodile preko Zooma sa svim njegovim (prednostima i) ograničenjima. Očekujemo da će se tehnički uvjeti u skoroj budućnosti poboljšati, a s njima i naš podcast. 

Luca Kozina (1990.) živi i radi u Splitu. Piše prozu i poeziju. Radovi objavljeni u časopisima The Split Mind, Zarez, Fantom Slobode, Mogućnosti, Republika, te na internetu (Zvona i Nari, Avlija, Književnost Uživo, Kultipraktik, Nema). Bila je članica uredništva časopisa za književnost The Split Mind. Članica književne grupe Novi književni val (NKV). Piše književne kritike za portal Booksa.

Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisima Poezija i Libartes, na internetskim portalima Strane i Kritična masa te blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnim tribinama (Učitavanje, Rani radovi), a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji. Za varijantu rukopisa Kraćenje razlomaka bila je među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike (2020.).

Urednica: Ivana Dražić.
Audio oblikovanje: Ivana Dražić.
Uvodna glazba: Funkorama Kevin MacLeod; licenca.
Naslovna fotografija: izvor.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design  29 09.02.2024.

Poetomat: Marija Skočibušić

Piše li Marija Skočibušić Z s kvačicom ili bez nje, koji joj je najdraži crtić, tko je bolji Nucci ili Cobi, treba li čitati knjige na planini ili uz more? Odgovore saznajte u snimci!

Poezija
Homepage pht01275 29.01.2024.

Poezija Marije Skočibušić

Ususret gostovanju na "Poetomatu" donosimo dvije nove pjesme Marije Skočibušić.

Video
Homepage img 1655 04.05.2022.

Pjesnikinja petkom: Tijelo teksta-tekst tijela

Na tribini 'Pjesnikinja petkom' Monika Herceg razgovarala je s mladim pjesnikinjama, dobitnicama dvije najvažnije nagrade za rukopise poezije u prošloj godini, Marijom Skočibušić i Vidom Sever.

Video
Homepage lara mitrakovi%c4%87 i marija sko%c4%8dibu%c5%a1i%c4%87 u booksi 20.12.2021.

Revija malih književnosti: Lara Mitraković i Marija Skočibušić

Zadnjeg dana Revije malih književnosti: Hrvatska u Booksi su gostovale pjesnikinje Lara Mitraković i Marija Skočibušić. 

Intervju
Homepage copy of revija malih knji%c5%bdevnosti hrvatska 02.11.2021.

Marija Skočibušić na blic

Pjesnikinja Marija Skočibušić također je jedna od sudionica Revije malih književnosti i tim nam je povodom odgovorila na nekoliko blic pitanja!

Intervju
Homepage sko%c4%8dibu%c5%a1i%c4%87 nova 30.06.2021.

'Trebamo biti svjesni granica da bismo ih prešli.'

Povodom gostovanja na festivalu Prvi prozak na vrh jezika, Sandra Pocrnić Mlakar razgovarala je s Marijom Skočibušić, najmlađom dobitnicom Nagrade Na vrh jezika.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu