Klub Booksa je na godišnjem do 24. kolovoza, dakle dotad ne radimo! Uživajte u ljetu! / Booksa is on a vacation until August 24th. Have a great summer!
Close
Page arrow

Booksin podcast: Di si bija kad se čitalo? #9

Large photo 1567176743599 bb752b830a74
Petak
18.06.2021.

U novoj epizodi Booksina podcasta Di si bija kad se čitalo? Ivani Perić i Luki Ostojiću u studiju su se pridružili Marko Baković i Branimir Šutalo.

Marko Baković, glazbenik i glazbeni kritičar, s voditeljima je razgovarao o svojoj ljubavi prema glazbi, društvenom i vlastitom pritisku, ali i preprekama s kojima se susreće s obzirom na činjenicu da je slijepa osoba. Marko je rekao ponešto i o Centru za razvoj vrijednosti, a i preporučio je nekoliko književnih naslova.

S Branimirom Šutalom, filmskim kritičarom i kvizašem, razgovarali su kako pristupa filmovima i filmskim kritikama kao slijepa osoba, prokomentirali su slijepe likove u filmovima i serijama, Branimirovu kvizašku karijeru i, naravno, književnost.

U podcastu je i pročitan tekst Tomislava Augustinčića Suštinski društveno čitanje.

Booksa · Booksin podcast: Di si bija kad se čitalo? #9

Podcast uredila: Ivana Perić.
Voditelji: Ivana Perić i Luka Ostojić.
Gosti: Marko Baković i Branimir Šutalo.
Produkcija: Audio Store Transonica.
Tekst čitala: Tea Harčević.
Glazba u uvodnoj špici: Nikša Marinović. 
***

Podcast je objavljen u sklopu projekta I to je pitanje kulture?.

Projekt I to je pitanje kulture? provode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger kao nositelj i Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva kao partner, u razdoblju od 19. kolovoza 2020. godine do 19. srpnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.342.674,05 HRK, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.141.272,94 HRK. 

Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage novo1z9a9049 22.07.2021.

Do veće afirmacije romske književnosti - Središnja knjižnica Roma

O odluci za osnivanjem Središnje knjižnice Roma 'Kali Sara', procesu otvaranja i njezinim ciljevima razgovarali smo s voditeljicom Knjižnice Petrom Medić.

Piše: Anja Tomljenović

Podcast
Homepage novo podcast cover 16.07.2021.

Booksin podcast: Literatura u migraciji

Tomislav Augustinčić razgovarao je s novinarkom Majom Grubišić o romskoj književnosti - povijesti, poeziji, ženskom pismu i brojnim drugim temama.

U fokusu
Homepage novopexels photo 250609 05.07.2021.

'Literatura ne počinje određenim datumom.'

O procesu prevođenja romske književnosti, kao i o njezinim specifičnostima, razgovarali smo s Ruždijom Russom Sejdovićem, pjesnikom, prevoditeljem i pedagogom. 

Piše: Anja Tomljenović

U fokusu
Homepage novonovopexels photo 2978800 25.06.2021.

'Pišem za one koji žive u mraku, čak i kad vide bolje od mene.'

O pisanju, sljepoći i poeziji razgovarali smo s pjesnikinjom Tanjom Jurić.

Piše: Tomislav Augustinčić

U fokusu
Homepage novopexels photo 2978800 24.06.2021.

'Moram postati pjesnik'

O 'Antologiji romske poezije' i u njoj frekventnim tematsko-motivskim dionicama, karakteristikama jezika i izraza romske poezije kao poticajima za opsežnije istraživanje piše Anja Tomljenović.

Piše: Anja Tomljenović

U fokusu
Homepage 1200px papuszanovo 07.06.2021.

Dvostruka isključenost iz kanona

O participaciji Romkinja u književnosti razgovarale smo s Hedinom Tahirović-Sijerčić, istaknutom romologinjom, književnicom i aktivisticom.

Piše: Anja Tomljenović

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu