Klub Booksa je na godišnjem do 24. kolovoza, dakle dotad ne radimo! Uživajte u ljetu! / Booksa is on a vacation until August 24th. Have a great summer!
Close
Page arrow
Piše: Booksa

Booksin podcast: Di si bija kad se čitalo? (2. dio)

Large photo 1567176743599 bb752b830a74
Srijeda
09.12.2020.

U novoj epizodi Booksina podcasta s temom Di si bija kad se čitalo? Ivana Perić, Luka Ostojić i Hrvoje Tutek razgovarali su o uvjetima bavljenja književnošću, čitateljskim navikama mladih te važnosti knjižnica u njihovu poticanju i razvijanju.

Potaknuti tekstom O autoricama i njihovim sobama Sare Kopeczky Bajić prokomentirali su uvjete rada u književnom polju, konkretno bavljenje pisanjem i mogućnost da se od toga priušti "vlastita soba".

Nadalje, s Hrvojem Tutekom, asistentom na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prokomentirali su čitateljske navike mladih, posebno njegovo iskustvo sa studentima i usporedili uvide sa zaključcima istraživanja Ivane Perić, objavljenim u tekstovima Di si bija kad se čitalo? i Pusti, pusti knjigu?

Za kraj, pročitan je ulomak iz Ivaninog teksta Pusti, pusti knjigu?, koji se tiče Bibliobusa te su razgovarali o važnosti knjižnica u poticanju čitateljskih navika mladih.

Booksa · Booksin podcast: Di si bija kad se čitalo? (2. dio)

Podcast uredio: Luka Ostojić.
Voditelji: Luka Ostojić i Ivana Perić.
Gost: Hrvoje Tutek.
Produkcija: Audio Store Transonica.
Tekstove čitala: Lucia Luque Akrap.
Glazba u uvodnoj špici: Nikša Marinović.
Glazbena podloga tekstovima: Bass Meant Jazz, Kevin MacLeod; Champ de Tournesol, Komiku.

***

Podcast je objavljen u sklopu projekta I to je pitanje kulture?.

Projekt I to je pitanje kulture? provode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger kao nositelj i Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva kao partner, u razdoblju od 19. kolovoza 2020. godine do 19. srpnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.342.674,05 HRK, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.141.272,94 HRK. 

Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici

thumbnail-lenta-eu-630

Naslovna fotografija: izvor.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage novo1z9a9049 22.07.2021.

Do veće afirmacije romske književnosti - Središnja knjižnica Roma

O odluci za osnivanjem Središnje knjižnice Roma 'Kali Sara', procesu otvaranja i njezinim ciljevima razgovarali smo s voditeljicom Knjižnice Petrom Medić.

Piše: Anja Tomljenović

Podcast
Homepage novo podcast cover 16.07.2021.

Booksin podcast: Literatura u migraciji

Tomislav Augustinčić razgovarao je s novinarkom Majom Grubišić o romskoj književnosti - povijesti, poeziji, ženskom pismu i brojnim drugim temama.

U fokusu
Homepage novopexels photo 250609 05.07.2021.

'Literatura ne počinje određenim datumom.'

O procesu prevođenja romske književnosti, kao i o njezinim specifičnostima, razgovarali smo s Ruždijom Russom Sejdovićem, pjesnikom, prevoditeljem i pedagogom. 

Piše: Anja Tomljenović

U fokusu
Homepage novonovopexels photo 2978800 25.06.2021.

'Pišem za one koji žive u mraku, čak i kad vide bolje od mene.'

O pisanju, sljepoći i poeziji razgovarali smo s pjesnikinjom Tanjom Jurić.

Piše: Tomislav Augustinčić

U fokusu
Homepage novopexels photo 2978800 24.06.2021.

'Moram postati pjesnik'

O 'Antologiji romske poezije' i u njoj frekventnim tematsko-motivskim dionicama, karakteristikama jezika i izraza romske poezije kao poticajima za opsežnije istraživanje piše Anja Tomljenović.

Piše: Anja Tomljenović

Podcast
Homepage photo 1567176743599 bb752b830a74 18.06.2021.

Booksin podcast: Di si bija kad se čitalo? #9

U novoj epizodi Booksina podcasta 'Di si bija kad se čitalo?' Ivani Perić i Luki Ostojiću u studiju su se pridružili Marko Baković i Branimir Šutalo.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu