Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Priče sa 7. Raspričavanja

Large 0.0
Nedjelja
07.07.2019.

Na ovom izdanju Raspričavanja, zadnjem pred ljetne praznike i jedinom u godini koje se održava u parku ispred kluba Booksa, zadani pojmovi bili su trokut, mjesec i razdvajanje.

Objava na portalu „Trač-plač"
U VIP loži centra Arena pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe.
Radi se o gospođi Knežević, poznatoj influencerici i suvlasnici koncerna „Svemeni". Sukobi između vlasnika koncerna bračnog para Knežević i njihovog partnera gospodina Grbića već mjesecima pune novinske članke i internet portale. Postoje nesuglasice oko poslovne politike vezano za razdvajanje djelatnosti  u koncernu i novog definiranja vlasničkih odnosa.
Istraga je još u tijeku, ali iz pouzdanih izvora saznajemo da su glavni osumnjičenici gospodin Knežević i gospodin Grbić, njezini poslovni partneri, ali i osobe s kojima je ona, pored poslovnog, činila i ljubavni trokut.
Naime, gospođa Knežević je već dulje vrijeme sumnjala u ljubavnu vezu između svoga supruga i gospodina Grbića. Kada je za to pribavila dokaze ucjenjivala ih je tražeći isključivo vlasništvo ili će, u protivnom, javnosti podastrijeti dokaze o njihovoj vezi.
O daljnjem tijeku istrage i nadalje ćemo vas izvještavati.
(grupu Veseli četverokut činile su Mira, Ljubica,Neda i Vesna)

Bračni trokut
Nikada nisam voljela priče o bračnim trokutima i ostalim ljubavnim stereotipima. Sve dok se to nije počelo ticati i mene. Jedne večeri muž mi je saopćio da se zaljubio. Laknulo mi je jer sam ja upravo razmišljala da mu priznam svoj flert s mladim susjedom. Ipak sam mu to zatajila, jer sam bila radoznala čuti njegovu priču.
On je počeo - Slušaj, jako mi je teško pričati o tome, ali ja se viđam s drugom ženom.
Slušala sam ga sa zanimanjem, što ga je pomalo zbunilo.
-Zaljubio sam se - nastavio je dalje - u djevojku našega sina. Nijedno od nas dvoje to nije planiralo. Jednostavno se dogodilo. Kemija je bila jača od nas. Pokušali smo se razdvojiti, ali nismo uspjeli. Samo je mjesec bio svjedok naših sastanaka, sve dok to nije otišlo predaleko. Evo sad znaš i ti.
Sad sam ja ostala bez riječi. Najednom mi je moj vlastiti flert izgledao beznačajan i postala sam svjesna ozbiljnosti situacije. Samo sam razmišljala kako ćemo to saopćiti sinu.
Prolazili su sati, situacija je bila mučna.
Predložila sam mu da pustimo  vrijeme da učini svoje i da se za sada ne razdvajamo.
-Slažeš li se ti s time? - upitala sam ga.
Šutio je još neko vrijeme, a onda rekao - Slažem se. I meni je, kao i tebi, najviše stalo do našeg sina. Što da radim?
Iznenada mi je na pamet pala spasonosna ideja - Prije nekoliko tjedana si mi spominjao mogućnost specijalizacije u inozemstvu. Možeš li to još uvijek prihvatiti?
-Mogu, dakako!
Pa eto, mislila sam možda bismo ti i ja mogli poći zajedno na 6 mjeseci i ostaviti sina i njegovu djevojku da sami riješe svoje odnose.
On me pogleda bolnim pogledom i kaže - Da, mislim da bih to trebao prihvatiti. Hvala ti što me razumiješ. Hvala ti što si uvijek bila uz mene, ne znaš koliko mi to znači.
-Dragi moj, zajedno smo u ovome, on je naš sin. Možemo mi to.
Glumila sam neki optimizam, ali u sebi sam osjećala težinu i jad. Učinilo mi se kao da su ovi sati razgovora bili dugi kao godine,  da smo oboje preko noći ostarjeli, a naša ljubav postala bolna i osjetljiva.
(grupu Mimoze činile su Jadranka, Mirjana, Sonja i Vlasta)

Geometrija u 8A
Dubravka zvana Duda imala je problema s matematikom, zapravo s geometrijom. Profesorica Bakić imala je poseban pik na nju jer Duda nikako nije mogla koordinirati svoje kretnje na ploči s ogromnim starinskim trokutima i šestarima. Profesorica je mislila da se Duda pretvara krhkija i bespomoćnija nego što ja bila istina. Njezini prsti su drhtali sve više i više dok joj trokut nije pao na pod podigavši veliku prašinu i buku. Profesorica je počela kihati, a dečki su priskočili u pomoć uplakanoj Dudi. Zvono je prekinulo dramu. Dva dečka Damir i Nenad tješili su svoju tajnu simpatiju. Uskoro su postali nerazdvojni trojac. Svugdje su ih viđali po tulumima i rođendanima. Iz mjeseca u mjesec Dubravka je postajala sve spretnija sa školskim trokutima. A prof. Bakić pitala se šta je razlog tome i upisivala dobre ocjene u imenik. Počeli su se razmjenjivati tajni pogledi između Dude i Damira preko šestara. Nenad je u tom trenutku shvatio da je višak i da treba otići na svoju stranu i potražiti negdje drugdje sreću. Uskoro je škola završila i 8A se razdvojio i otišli su svatko na svoju stranu.
Trideset godina kasnije nakon tog i drugih događaja, na večeri ponovnog okupljanja došao je skoro sav cijeli 8A, pa tako i ovaj naš trojac.
Jedva su se prepoznali, ali kako je razgovor tekao, svi su se sjetili drame s geometrijskim priborom. Svatko je imao zagonetni smješak. Sjena prof.Bakić lebdjela je nad njima, ali Dubravka se tome slatko smijala. Damir je probao ulet bez geometrijskog pribora, Ali iznenađenje je bilo veliko kad je čuo da se Dudin sin zove Nenad. Damir je u tom trenutku odustao od svojih maštanja o svojoj prvoj ljubavi.
(grupu Lijepe dame i dalje činile su Jadranka, Dubravka, Manda, Silvija i Sonja)

Projekt Koja je tvoja priča? sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Kulturtreger. Ako se želite uključiti u ovaj projekt namijenjen našim sugrađankama i sugrađanima od 55 godina ili starijima, slobodno nam se javite na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

Možda će vas zanimati
S Raspričavanja
Homepage 00 24.02.2020.

Priče s Raspričavanja #1 2020

Zajedničke priče nastale na programu Raspričavanje. Raznolikost u punom smislu te riječi.

S Raspričavanja
Homepage 0.4 21.11.2019.

Priče s 10. Raspričavanja

I to je to za ovu godinu!

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 0.3 22.10.2019.

Priče s 9. Raspričavanja

Dvije su priče slične, a treća im je potpuni kontrast.

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 0.2 01.10.2019.

Priče s 8. Raspričavanja

Jesenja sezona timskog pripovijedanja krenula je tutta forza!

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 0. 18.06.2019.

Priče sa 6. Raspričavanja

Pročitajte radove nastale na svibanjskom druženju.

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 2 21.04.2019.

Priče s 5. Raspričavanja

Pročitajte priče koje su nastale na našem travanjskom timskom smišljanju priča.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu