Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Priče s 10. Raspričavanja

Large 0.4
Četvrtak
21.11.2019.

Ovoga puta sudionice Raspričavanja nisu imale zadana tri pojma, već frazu "ovo nije kraj".

Ovo nije kraj
Tihomir se zaljubio u Đurđu čim ju je prvi put ugledao u susjednom razredu. Đurđa ga na početku nije ni primijetila. Unatoč tome, već onda je znao da je ona ljubav njegovog života. Da joj se umili i približi često joj je nosio karanfile. Nije odustajao iako su ga razredni kolege ismijavali. Bio je uporan.
Uspio joj se približiti na jednoj školskoj zabavi, uplašen i crven u licu zamolio ju je za ples i ona je s oklijevanjem pristala. Od tada su postali nerazdvojan par i nitko ih više nije doživljavao same za sebe. Tihomir je bio presretan što je osvojio srce svoje dječačke ljubavi.
Godine su prolazile, oženili su se, dobili djecu i živjeli sretno sve dok se Đurđa nije teško razboljela. Tihomirova ljubav odražavala se u neizmjernoj požrtvovnosti, poduzimao je sve što je bilo u njegovoj moći da joj učini život dužim i ljepšim. Ništa mu nije bilo teško pa ju je tako nosio na rukama s trećeg kata u park da na zraku popiju kavu.
Izgubili su bitku unatoč svim nastojanjima. Tihomir je bio neutješan i očajan, svakodnevno je nosio cvijeće na njezin grob. Nakon godinu dana upoznao je Anicu koja je uređivala grob u susjedstvu. U tim svakodnevnim susretima su se zbližili više nego što je ijedno od njih dvoje očekivalo. S vremenom se, na njihovo obostrano čuđenje, javila ljubav.
Kada je u Tihomirovoj obitelji bilo dogovoreno porodično okupljanje, on je rekao da će doći s Anicom. To je kod sviju izazvale negodovanje i protivljenje. On je opet bio ustrajan u svojoj novoj ljubavi i doveo je Anicu na slavlje pokazavši svima da ovo nije kraj.
(grupu Nepoznate činile su Vesna R., Vesna Š., Katarina i Kristina)

Povodom zadnje radionice Raspričavanja

Na početku nitko nije mislio na kraj,
jer je u Booksi bio raj.
Vrijeme je teklo brzo, polako,
katkada čak i naopako!

Uza sve dileme i probleme
pojeli smo kolače i kreme.
Popile čaj
za oproštaj.

Onda je Ivana zadala teme,
na tren zaustavila vrijeme
i rekla:
"OVO NIJE KRAJ!"
(grupu Nenazvane činile su Nada, Zdenka i Jadranka)

Prijetnja
Ana je bila urednica kulturne rubrike u poznatom dnevnom listu.Prije toga pisala je kazališnu kritiku za taj isti list. Njezine su kritike uvijek čitane s puno pozornosti, jer su pisane s puno znanja, pronicljivosti i kritičkog duha. Nakon svake premijere njezine kritike su bile najčitanije. Nikog nije štedjela i svojim britkim perom plijenila je pažnju čitalaca. Kao uspješna novinarka nekoliko je puta bila nagrađivana.To ju je i dovelo do mjesta urednice.
U Anin dnevni list iznenada dolazi nova uprava. Ana se preko noći našla u rubrici dnevne politike kojom se nikad nije bavila. S istim svojim novinarskim žarom počela je pratiti događanja na društvenoj sceni. Njezin novinarski instinkt istom iskrenošću i britkošću počeo je secirati društvena događanja.
Uredništvu su počela pristizati prijeteća pisma s osvrtom na Anine tekstove. Prijetnje su se počele pojavljivati i na društvenim mrežama. Ana je dotakla teme koje su do tada bile nedodirljive. Počele su pristizati prijetnje Ani i njezinoj obitelji. Zadnja poruka je bila napisana s puno mržnje: Ana znaj,ovo nije kraj.
(grupu Zimska trojka činile su Jadranka, Gordana i Mira)

Projekt Koja je tvoja priča? sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Kulturtreger. Ako se želite uključiti u ovaj projekt namijenjen našim sugrađankama i sugrađanima od 55 godina ili starijima, slobodno nam se javite na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

Možda će vas zanimati
S Raspričavanja
Homepage 00 24.02.2020.

Priče s Raspričavanja #1 2020

Zajedničke priče nastale na programu Raspričavanje. Raznolikost u punom smislu te riječi.

S Raspričavanja
Homepage 0.3 22.10.2019.

Priče s 9. Raspričavanja

Dvije su priče slične, a treća im je potpuni kontrast.

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 0.2 01.10.2019.

Priče s 8. Raspričavanja

Jesenja sezona timskog pripovijedanja krenula je tutta forza!

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 0.0 07.07.2019.

Priče sa 7. Raspričavanja

Tri varijacije na iste pojmove.

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 0. 18.06.2019.

Priče sa 6. Raspričavanja

Pročitajte radove nastale na svibanjskom druženju.

Piše: Booksa

S Raspričavanja
Homepage 2 21.04.2019.

Priče s 5. Raspričavanja

Pročitajte priče koje su nastale na našem travanjskom timskom smišljanju priča.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu