Četvrtak
17.05.2018.

'Ne mogu da prepoznam zlo'
Extra_large_avdic
S. Avdić i K. Luketić u Booksi
A+ A-

U Booksinom književnom programu 15.5. gostovao je Selvedin Avdić, jedan od najoriginalnijih pisaca bosanskohercegovačke i post-jugoslavenske književnosti uopće.

Avdić je autor romana, priča i žanrovski hibridnih proza koje su obilježene urbanitetom i memorijom grada Zenice. Njegovi su romani – od kojih smo u Booksi posebno predstavili najnoviji, Kap veselja (Sandorf / Vrijeme, 2018.) – spoj realističkog pripovijedanja i fantastičnih elemenata, vrlo bogati značenjima, aluzijama i metaforama. 

Avdić je dosad objavio zbirku priča Podstanari i drugi fantomi, romane Sedam strahova i Kap veselja, knjigu o zeničkoj željezari Moja fabrika, potom i o gradskoj kaznionici Kazniona te zbirku reportaža Zemlja. Knjige su mu prevedene na nekoliko jezika, a roman Sedam strahova dobio je više domaćih i inozemnih nagrada, te je uvršten na Guardianov popis najboljih paperback izdanja u 2014. godini. Po knjizi Moja fabrika napravljena je i kazališna predstava u režiji Selme Spahić. Selvedin Avdić također je urednik nezavisnog on-line magazina Žurnal

Sa Selvedinom Avdićem razgovarala je književna kritičarka i publicistica Katarina Luketić.

Snimku programa možete pogledati niže:

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.