Četvrtak
20.08.2020.

VIDEO: Prvi prozak na vrh jezika - Lana Bojanić
Extra_large_107596299_3107951985955120_8188510763913629198_o
Foto: Siniša Sunara.
A+ A-

Na festivalu Prvi prozak na vrh jezika u sklopu Boose u parku predstavljena je zbirka poezije Pribor za lov i vremeplov Lane Bojanić, dobitnice Nagrade Na vrh jezika 2018. Sudjelovali su Kruno Lokotar i Marko Pogačar

O zbirci je pisala Olja Savičević Ivančević:

"Postoje neke knjige koje se drže u kućama na posebnim policama, ali ovo nije takva knjiga – Pribor za lov i vremeplov je zbirka pjesama koja se nosi svugdje sa sobom, u stražnjem džepu hlača, ruksaku ili u podstavi jakne. Ona je dio prtljage kroz prostor i vrijeme u pustolovini lova na ljubav i poeziju, takva knjiga koja se čita i haba u tramvajima, brodovima i vlakovima, na aerodromima i u pubovima, u praonici rublja u nekoj stranoj zemlji dok mašina završava zadnju centrifugu, a ti uporno sanjaš ono drugo more.

Ove su pjesme makeover ovdašnje emigrantske poezije, stihovi za posljednju generaciju raseljenih – načitanih i osjetljivih emigranata, nomada i apatrida, kojima je dom u kretanju, u bijelom svijetu, u čežnji za domom, a čitav život, obitelj, ljubav, posao, dogodio se na daljinu. Prepunjena kao dječački džep sličicama iz albuma nekih svakodnevica na rubu stvarnosti, prva knjiga Lane Bojanić satkana je od zavodljive lutalačke tuge pa se čitateljica, čitatelj rado požele uputiti. Ali kuda ćemo dalje? Stihovi zapitkuju i odgovaraju. Preko Mosta mladosti, zar ne?!

Sakriti se u daleko, dok ne prođe."

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.