Četvrtak
01.10.2020.

VIDEO: Lora Tomaš u Booksi
Extra_large_sfdf
A+ A-


U suradnji s izdavačkom kućom Hena com održao se razgovor o romanu Slani Mrak autorice Lore Tomaš.

Uz autoricu, na predstavljanju su sudjelovali urednica Jagna Pogačnik te književnik Zoran Ferić. Razgovor poslušajte u nastavku.

Lora Tomaš diplomirala je indologiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Centralnom europskom sveučilištu u Budimpešti magistrirala je rodne studije. Suuredila je i suprevela dvije antologije suvremene indijske kratke proze i poezije – Popodnevni pljuskovi: izbor iz indijskoga ženskog pisanja (2011.) i Lotosi od neona: indijski autori o gradovima i drugim ljubavima (2017.). Rana verzija njezina prvog romana, Slani mrak, ušla je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2019., a kasnije mu je pridodana i kratka priča Prozor s pogledom, odabrana za finale natječaja Festivala europske kratke priče 2018. Nekoliko je godina provela u južnoj Aziji pišući reportaže i književnu kritiku za tamošnje publikacije, a sad se u Zagrebu bavi književnim prevođenjem i podučavanjem jezika.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.