Srijeda
13.06.2018.

VIDEO: Festival europske kratke priče
Extra_large_33778928_724719744318969_8854695295456378880_o
C. Cartier, S. Tratnik, J. Carson i R. Lamrabet (Foto: FEKP)
A+ A-
Festival europske kratke priče ove se godine održao na temu Nasljeđe, a dio programa odvijao se u književnom klubu Booksa. Pripremili smo snimke dva najatraktivnija događaja iz Bookse.
 
U ponedjeljak 28.5. održana je panel rasprava na temu Nasljeđe drugih (Heritage of the Others) u kojem su sudjelovale književnice Jan Carson (Sjeverna Irska), Rachida Lamrabet (Belgija / Maroko) i Suzana Tratnik (Slovenija). Autorice su razgovarale o manjinama i njihovom nasljeđu, te koliko takve teme utječu na njihov književni rad. Razgovor je vodila Cyrille Cartier, a snimku pogledajte niže:

 
U utorak 29.5. na Satu u radionici priče gostovala je velška autorica Carys Davies, dobitnica brojnih književnih nagrada (Frank O’Connor International Short Story Award, Jerwood Fiction Uncovered Prize, V. S. Pritchett Prize). Davies je govorila o svom odnosu prema formi kratke priče, a s njom je razgovarao Sven Popović. Snimka se nalazi niže:

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.