Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tropizmi 2

Book tropizmi

Autor: Darija Žilić

Izdavač: Litteris

Godina izdanja: 2013

Cijena: 179,00 kn

Broj stranica: 350

Uvez: tvrdi

Publicistika

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U svojoj knjizi Tropizmi 2, istaknuta hrvatska pjesnikinja, esejistica i kritičarka Darija Žilić opisuje na koji način pjesnikinje, pjesnici, prozaisti i prozaistkinje danas u Hrvatskoj pišu, koje  književne postupke koriste, ali se istovremeno zanima i za to na koji način oni konstruiraju reprezentacije svijeta i što one znače u kontekstu u kojem nastaju. Pokazujući raspon književnih postupaka, odnos prema pjesničkoj/proznoj lokalnoj tradiciji, kritičarka pokazuje kako se autori i autorice odnose prema globalnim modelima, te je paradigma koja se pokazuje najčešće definirana sintagmom 'lokalno i kozmopolitsko', što je u ovom trenutku dominantno određujuća pozicija hrvatske književne kulture.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu