Prema novim epidemiološkim mjerama klub Booksa poslužuje kavu za van svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 17h. / You can order coffee to go every day (except Monday) from 11am to 5pm.
Close
Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje

Book autopsija teksta 3d

Autor: Nebojša Lujanović

Izdavač: CeKaPe

Godina izdanja: 2016

Cijena: 129,00 kn

Broj stranica: 256

Uvez: meki uvez s klapnama

Publicistika

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Knjiga Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje  sadrži sve  što bi trebao sadržavati priručnik za polaznike radionica kreativnog pisanja. Konačno na jednom mjestu imamo naputke i o onome što bi trebalo prethoditi odluci o pisanju, a to je savladavanje zanata; usvajanje temeljnih gradbenih elemenata književnog teksta i čitanje velikih,  vježbanje i ocjenjivanje, i slušanje drugih.

Knjiga obuhvaća trinaest poglavlja. Autor u svakom poglavlju u prvom dijelu  iznosi teorijski problem vezan uz naslov poglavlja.  Nakon uvodnog teorijskog dijela, prelazi na tumačenje odabranog književnog teksta . U odabranim naslovima (G.G. Marquez, O ljubavi i drugim nečistim silama; A. Christie, Deset malih crnaca; H. IbsenI. Andrić, Na Drini ćuprija, samo su neki od naslova) autor izdvaja temeljna mjesta kroz koja pokazuje kako je riješen problem strukture, dijaloga, teme, stila, onog čime se bavi u naslovnom poglavlju.  Tu se, prema riječima recenzentice Julijane Matanović "isprepleću dva Lujanovićeva gledišta; on je neprestano i znanstvenik i čitatelj koji iz dokazanog književnog štiva mora nešto naučiti i to poslije iskoristiti u svojoj praksi."
Ono što ovu jedinstvenu knjigu čini iznimno korisnom piscima, sadašnjim i budućim,  cjelina je naslovljenu Olovku u ruke  koju čine ponuđene pismene vježbe. Riječ je o kratkim nacrtima koji su dani na dovršavanje, vježbama kroz koje svatko može, u tišini svoje sobe, usavršiti svoje pisanje ili tek početi.


Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu