Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

1968. Godina koja je uzdrmala svijet

Book 3090

Autor: Mark Kurlansky

Izdavač: NAKLADA LJEVAK D.O.O.

Godina izdanja: 0

Cijena: 189,00 kn

Broj stranica: 500

Uvez: tvrdi

Publicistika

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Riječ je o jedinstvenom i krajnje cjelovitom pogledu na jednu od ključnih godina u povijesti. U knjizi 1968. Kurlansky oživljava kulturnu i političku povijest godine društvenih potresa i nemira koja je promijenila svijet.
Po nekima to je bila godina droge, seksa i rock n rolla.
No ujedno je bila i godina atentata na Martina Luthera Kinga, ml. i Bobbyja Kennedyja, pobune na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Chicagu, Praškog proljeća i studentskih prosvjeda u čitavoj Europi, antiratnog pokreta i ofenzive Tet u sklopu rata u Vijetnamu, Black Powera, generacijskog jaza, avangardnog kazališta, uzleta ženskog pokreta, te početka kraja Sovjetskog Saveza. Od New Yorka, Miamija i Chicaga preko Pariza, Praga, Rima, Berlina i Varšave do Tokija i Ciudad de Méxica, spontani ustanci istovremeno su se javljali širom svijeta.

Kurlansky pokazuje kako je 1968. godina zahvaljujući pojavi televizijskih prijenosa uživo postala prvom "globalizacijskom" godinom.
Ta prijelomna godina umnogome je oblikovala svijet u kojemu danas živimo.
Bilo da govori o mladosti i glazbi, politici i ratu, gospodarstvu i medijima, Kurlansky u knjizi 1968. pokazuje kako nas je dvanaest uzbudljivih i hirovitih mjeseci trajno promijenilo.

"U ovoj izrazito beskompromisnoj te vrlo pristupačnoj i čitljivoj povijesti Kurlansky objašnjava zašto je 1968. godina i dalje važna, kako u SAD, tako i širom svijeta. Slagali se s njim ili ne, uvidjet ćete da je knjiga fascinantna."
Dan Rather, CBS

"Izvrsno... izazovno... Nitko prije Kurlanskoga nije uspio tako vješto oživjeti toliko mnogo doživljaja s toliko različitih mjesta, a pri tome zadržati punu živahnost priče."
Chicago Tribune

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu