Petak
11.11.2011.

Život je pred tobom
A+ A-

Riječ je o romanu potrage za identitetom čije se priče vrte u slikovitoj multikulturalnoj pariškoj četvrti Belleville. Središnji lik četrnaestogodišnji je Arap Muhamed zvan Momo, dječak bez roditelja, o kojemu brine madame Rosa, ostarjela Židovka i bivša prostitutka, vlasnica pansiona u kojem borave djeca prostitutki. Premda je u prvom planu odnos Mome i njegove 'pomajke' madame Rose, pred čitateljem paradiraju i mnogi drugi zanimljivi likovi: gospodin Hamil, učeni prodavač tepiha koji Momu uči čitati i pisati, plemeniti doktor Katz, gospodin N'Da Amedee, pomalo ludi svodnik, Madame Lola, senegalski transvestit i bivši prvak u boksu, narkoman Le Mahoute.

Da bi prevladao tugu, Momo ponekad bježi u imaginarni dječji svijet nastanjen smiješnim klaunovima, snažnim i svemogućim policajcima koji ga štite, jedrenjacima koji ga vode daleko od stvarnosti. Ipak, moć je tih maštarija daleko manja od moći ljubavi. Potreba za ljubavlju potaknut će Momu da ustrajno, ali bezuspješno, traga za majkom. Utjehu će prvo naći u ljubavi madame Rose, a potom u okrilju obitelji koja ga nakon njezine smrti uzima k sebi...

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.