Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow

Zemlja i mir

Book zemlja i  mir

Autor: Oddný Eir Ævarsdóttir

Izdavač: Sandorf

Godina izdanja: 2020

Cijena: 135,00 kn

Broj stranica: 206

Uvez: tvrdi

Proza

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Roman Zemlja i mir islandske spisateljice Oddný Eir Ævarsdóttir, vrlo je zanimljivo prostor-vremensko putovanje kroz Island. Putujući po različitim lokacijama na Islandu, autorica nas suočava s onom hamsunovskom vizijom zemlje hraniteljice, kako kroz povijest, tako i kroz sadašnje doba i naš odnos prema zemlji. Radi se o romanu sastavljenom od dnevničkih zapisa u kojima nas autorica na zanimljiv i inovativan način, kroz prizmu promatrača ptica, upoznaje s Islandom i njegovom poviješću.

Aktivistica i spisateljica Oddný Eir Ævarsdóttir, rođena 1972., snažan je i poetičan glas islandske literarne scene. Pisala je tekstove za islandsku pop zvijezdu Björk, a njen roman Zemlja i mir nominiran je 2011. za Islandsku književnu nagradu, 2012. osvojio je Islandsku književnu nagradu za žene, a 2014. i Nagradu Europske unije za književnost.

S islandskog prevela Dora Maček.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu