Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow

U sjeni Pijetlovog brda

Book 202012041258190.202012011920160.u sjeni pijetlovog brda

Autor: Osvalds Zebris

Izdavač: Sandorf

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Santa Domijan Zviedre

Cijena: 135,00 kn

Broj stranica: 261

Uvez: tvrdi

Proza

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

''Postoji fenomen povezan s 1905. godinom koji želim posebno istaknuti. To je gorka sudbina prve generacije latvijskih učitelja. [...] Učitelj i folklorist Pēteris Birkerts u svom radu, U revoluciji 1905. godine stradali učitelji Latvije, sakupio je informacije o sudbinama stotina učitelja. Po njegovom mišljenju, razne represije su utjecale na oko tisuću latvijskih učitelja – depresivno mnogo, s obzirom da krajem 19. stoljeća na teritoriju sadašnje Latvije živi oko 1,3 milijuna Latvijaca.

U sjeni Pijetlovog brda nije samo roman o značajnom razdoblju latvijske nacije. To je i priča o ljudskoj nemoći, paralizirajućem strahu od vlastitog ‘ja’, o kukavičluku, proisteklom iz osjećaja grijeha i krivnje, koji baca čovjeka na koljena, razara ga, tjera na traženje puta prema spasenju, zavarava ga i oduzima mu najvažnije – ljudskost. [...] Lajtmotiv romana je čovjekov put prema iskupljenju od krivnje – uspinjanje uza svoju vlastitu planinu savjesti prikazano na pozadini značajnih društvenih potresa.''
(Osvalds Zebris)

Osvalds Zebris (1975.) latvijski je pisac i novinar. Za prvu zbirku kratkih priča, Brīvība tīklos, dobio je 2010. Latvijsku nagradu za književnost. Napisao je i tri romana, od kojih je roman U sjeni Pijetlovog brda osvojio Latvijsku nagradu za književnost 2015, a 2017. i Nagradu Europske unije za književnost. Član je Udruženja pisaca Latvije.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu