Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Tirza

Book knj tirza

Autor: Arnon Grunberg

Izdavač: Lector

Godina izdanja: 2017

Cijena: 129 / 159 kn

Broj stranica: 427

Uvez: meki / tvrdi

Proza

Nizozemski časopis De Groene Amsterdammer proglasio je Tirzu Arnona Grunberga najvažnijim romanom 21. stoljeća. Grunberg je jedan od najcjenjenijih suvremenih nizozemskih autora, vješt je i zanimljiv pripovjedač, koji opservacijama današnjeg modernog i otuđenog čovjeka izmiče trivijalnosti suvremenih trilera.

Glavni junak Tirze je neurotičan, frustriran, sarkastičan i dekadentan otac, napušten suprug i neuspješan izdavač, čovjek zapadne današnjice, kojeg fokusiranje na materijalno i atrofirana komunikacija navode na preispitivanje svojih ciljeva i motiva te vode u otuđenost i osamljenost, sve do najmračnijih predjela uma.

Grunberg je izvrstan poznavatelj ljudske psihe i društvene zbilje, koji nas vodi kroz likove i zbivanja od tmurnog sjevera do mističnih sunčanih dina, propitujući nas o svrsi u svijetu nedopustive dekadencije koju si gladni ne mogu priuštiti, a koja je proizvod svijeta bolesnog od vlastitog blagostanja. 
S nizozemskoga prevela Gioia-Ana Ulrich Knežević.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu