Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tirza

Book knj tirza

Autor: Arnon Grunberg

Izdavač: Lector

Godina izdanja: 2017

Cijena: 129 / 159 kn

Broj stranica: 427

Uvez: meki / tvrdi

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Nizozemski časopis De Groene Amsterdammer proglasio je Tirzu Arnona Grunberga najvažnijim romanom 21. stoljeća. Grunberg je jedan od najcjenjenijih suvremenih nizozemskih autora, vješt je i zanimljiv pripovjedač, koji opservacijama današnjeg modernog i otuđenog čovjeka izmiče trivijalnosti suvremenih trilera.

Glavni junak Tirze je neurotičan, frustriran, sarkastičan i dekadentan otac, napušten suprug i neuspješan izdavač, čovjek zapadne današnjice, kojeg fokusiranje na materijalno i atrofirana komunikacija navode na preispitivanje svojih ciljeva i motiva te vode u otuđenost i osamljenost, sve do najmračnijih predjela uma.

Grunberg je izvrstan poznavatelj ljudske psihe i društvene zbilje, koji nas vodi kroz likove i zbivanja od tmurnog sjevera do mističnih sunčanih dina, propitujući nas o svrsi u svijetu nedopustive dekadencije koju si gladni ne mogu priuštiti, a koja je proizvod svijeta bolesnog od vlastitog blagostanja. 
S nizozemskoga prevela Gioia-Ana Ulrich Knežević.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu