Utorak
08.03.2016.

Svi smo dobro
A+ A-
 U zbirci priča Svi smo dobro Ive Hlavač zrcali se život maloga grada u kojem se naizgled malo toga događa, no ispod ustajale površine skrivene su priče u kojima se prelamaju životi likova, priče koje će katkad za druge ostati tajna, a katkad buknuti u različitim oblicima revolta, trenutačne pobune, ekscesa... Jednom će to biti provala socijalnoga gnjeva, drugi put iznenadno prštanje erosa među likovima od kojih to ne bismo očekivali, sve do situacija bolne destrukcije – no uvijek je tu ono nešto što vrije ispod potiska rutinske svakodnevice. 
Nezadovoljne žene i samozadovoljni muževi, ljubavnici i ljubavnice, radnici pred otkazom i blagajnice na kraju snage, nezaposleni mladi i isluženi stariji, umirovljenici koji se osjećaju kao teret – ovdje se sastaju likovi raznih generacija, u prozi koja ima i romaneskne obrise jer u kratkim pričama Ive Hlavač središnji se likovi naknadno pojavljuju kao sporedni (i obratno) te se daje šira slika jednoga gradića, slika koja nadilazi okvire svoje primarne, slavonske lokacije. Iva Hlavač ima izniman pripovjedački instinkt za različite likove te dinamiku proznog događanja koja se, unatoč nekonvencionalnim razvojima, pokazuje uvjerljivom. Gradić koji je poprište ove knjige mjesto je iz našeg doba što se lomi između pomirenosti i impulsa otpora.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.