Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Skok s Liburnije

Book 2327

Autor: DRAGO JANČAR

Izdavač: DURIEUX

Godina izdanja: 0

Cijena: 70,00 kn

Broj stranica: 148

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

To je pisac koji se bavi nadindividualnim, trajnim pitanjima koja pred njega postavljaju nova, sve zahtjevnija pitanja, ostavljajući pri tome čitatelju sve više slobodnog prostora. Prostora u kojem su iz određene perspektive bračna svađa na godišnjem odmoru i fotografije dvojice desaparecida u rukama starice s Majskog trga na začudan, ali ne i neočekivani način sukladni. Zbirka pripovjedaka suvremenog slovenskog spisatelja Drage Jančara trebala bi na hrvatskoj književnoj sceni odjeknuti poput svakog pravog književnog događaja. Trebala bi, kažem, jer doista više ne mogu biti siguran kakvo je danas u Hrvatskoj značenje sintagme književni događaj. Posve pojednostavljeno, da bi se moglo govoriti o spomenutom fenomenu potrebno je određeno književno djelo, potrebno je nadalje da autor tog djela posjeduje svoju priču, trivijalno rečeno nekakvu karizmu, a prije svega je potrebna publika čije kriterije i želje na neki način posreduju strukovnjaci koji s više ili manje umješnosti sudjeluju u profiliranju određene književne scene. -- 'Vjesnik', 5. 9. 1996.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu