Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Raditi kako treba: Dnevnik majstora stolara

Book raditi kako treba 300dpi

Autor: Ole Thorstensen

Izdavač: Fraktura

Godina izdanja: 2020

Cijena: 139,00 kn

Broj stranica: 205

Uvez: tvrdi

Proza

"Drvodjelja sam s položenim majstorskim ispitom, ono što većina naziva stolarom. Najradije bih bio iskren i izravan i rekao sve što vidim, i dobro i loše. Živim od pravljenja prolaznih stvari koje se mogu zamijeniti drugima. Teorija je za mene nešto što prevodim u slike gotovih radova. Brojim vijke, čavle i metre materijala, brojim sate. Arhitekt ima možda dvadeset-trideset ovakvih poslova za vrijeme koje je meni potrebno da izgradim ono što je nacrtao. Vjerujem da ja ulažem više svoje duše u to jedno uređenje potkrovlja nego on. Znojit ću se, uprljati, udariti, porezati i smrzavati radeći ga. Novac je važan u ovoj priči, ali kao i uvijek, manje je važan kad ne predstavlja problem. Volim kad mi klijenti kažu ono što papiri ne govore, da im je drago što smo došli i uredili im potkrovlje. Glasovi su im sada sretni. Ja sam sretan.” Tako piše Ole Thorstensen u svojem izvanserijskom, sjajnom djelu Raditi kako treba, koje slavi majstorstvo zanata.

"Poetska i oplemenjujuća pohvala manualnom radu.”
(Karl Ove Knausgård)

"Prvo djelo autora koji je proveo gotovo trideset godina kao stolar, njegove su ruke njegov životopis, a Raditi kako treba oda je svemu što su napravile.”
(The Economist)

"Ponizan, a usto plemenit doprinos vrijednosti poštenog rada. Norveški majstor stolar na autentičan i angažiran način iznosi pravu istinu o svojem poslu. Čitatelji će uživati u načinu na koji Thorstensen pruža uvid u svoj rad i život.”
(Booklist)

S norveškog prevela Anja Majnarić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu