Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Porijeklo

Book porijeklo 300dpi

Autor: Saša Stanišić

Izdavač: Fraktura

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Anda Bukvić Pažin

Cijena: 149,00 kn

Broj stranica: 320

Uvez: tvrdi

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

''Ovako stvari stoje: zemlja u kojoj sam rođen više ne postoji. Dok je još postojala, smatrao sam se Jugoslavenom. Bio sam dijete multietničke države, plod i očitovanje dvoje ljudi koji su se voljeli i koje je jugoslavenski melting pot oslobodio okova različitih vjera i porijekla. Nekoć je baka govorila – tada sam imao deset ili pet ili sedam godina – da ja nikad neću varati ni lagati, nego samo pretjerivati i izmišljati. Razliku tada nisam znao (često je ne želim znati ni danas), ali sviđalo mi se što mi izgleda vjeruje. To jutro prije našega puta u Oskorušu opet je ponovila da je to znala oduvijek: 'Izmišljanje i pretjerivanje, danas time i novac zarađuješ.'''

U svojem trećem romanu Porijeklo Saša Stanišić pripovijeda o svojem putu iz rodnog Višegrada do njemačkog Heidelberga pa opet natrag, u bosanske planine, k svojoj baki. Topao, sjetan, duhovit i vrlo živopisan, očarao je njemačku publiku i dobio najznačajniju njemačku književnu nagradu, Deutscher Buchpreis za 2019. godinu. Izvanserijsko djelo koje će vas osvojiti na prvo, drugo i treće čitanje.

“Saša Stanišić pjesnik je i revolucionar, i u jeziku je pronašao svoju pravu domovinu.”
(Thomas Hummitzsch, Rolling Stone)

“Nacionalizam i separatizam potresaju Europu. Što nam je činiti? Možda najprije čitati nove pisce zavičaja, poput Saše Stanišića.”
(Karin Janker, Süddeutsche Zeitung)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu