Srijeda
07.11.2018.

Papafigo
A+ A-
Papafigo je cjelina, možda otok, kontinent ili svijet, u svakom slučaju svakodnevica koju prepoznajemo i iščitavamo na raznim razinama. Svijet je to pun živopisnih likova s jedne i došljaka s druge strane koji predstavljaju priču o sebi i teško je reći tko je domaći.

Stvarnost nije ono što se svakodnevno događa, nego i sve ono što bi se moglo dogoditi, a možda još više ono što se ne događa, a moglo je da je netko slijedio obećanja, resurse, prioritete…

Svoje storije Puko ispisuje 'na svim hrvatskim jezicima', a to znači da uz standardni jezik šarm djelu daju i lokalizmi, šatra te općepoznate izreke i citati različitih europskih jezika.
 
Sintagme, asocijacije, ponavljajuće prispodobe naguravaju se u Pukinu kulturnom krajoliku. Čitatelju je taj krajolik dovoljno prepoznatljiv da Puko sve češće stavlja točku i ne završavajući rečenice, prepuštajući završnu kreaciju (ili trajno ponavljajuću spasonosnu izreku) čitatelju.

Ivica Jakšić Čokrić Puko, antifašistički umjetnik, borac protiv turizma, demokracije i Coca-Cole, rođen je 6.veljače 1955. u Bolu na Braču – i živjet će vječno. Dosad je u AGM-u izašlo 6 njegovih naslova: Marsadura, 003 Crui/Ne/seri/katalog sudbina, Ježeva kućica (za Hrvate), Paloc kuća u kući, Samer tajm i Škuoj.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.