Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Pad kuće Usher i druge strašne priče

Autor: Edgar Allan Poe

Izdavač: Egmont

Godina izdanja: 2024

Prevoditelj: Ivana Ostojčić

Cijena: 12,99 EUR

Broj stranica: 228

Uvez: meki

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Edgar Allan Poe, nenadmašni majstor horora, krimića i kratke priče, jednako je aktualan u popularnoj kulturi kao i u književnoj kritici više od dva stoljeća nakon rođenja. Ova zbirka donosi jedanaest odabranih priča ovog američkog klasika, i to u novom prijevodu iz pera izvrsne Ivane Ostojčić.

Ubojstva u Ulici Morgue prva je ikad napisana detektivska priča, Zagonetka Marie Roget preteča je true crime koncepta, Izdajničko srce smatra se jednom od najboljih kratkih priča svih vremena, u Padu kuće Usher pojavljuje se najslavnija ukleta kuća američke književnosti, a Crni mačak je prema anketama jedna od rijetkih školskih lektira koju učenici rado čitaju. Osim ovih, u zbirci se nalaze i druge, ništa manje začudne i virtuozne priče: Otuđeno pismo, Sanduk amontillada, Ligeia, Krabulja crvene smrti, Jama i klatno, Činjenice u slučaju M. Valdemara.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu