Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Odanosti

Book vigan odanosti naslovna

Autor: Delphine de Vigan

Izdavač: OceanMore

Godina izdanja: 2020

Cijena: 120,00 kn

Broj stranica: 144

Uvez: meki

Proza

Dvanaestogodišnji Théo dijete je rastavljenih roditelja čije neobično ponašanje u školi budi stare rane i učiteljičinu zabrinutost. Njezina sumnja da je dječak žrtva obiteljskog zanemarivanja dovest će je pred zid. I Mathisu, njegovu najboljem prijatelju sve je teže gledati Théovu patnju, ali ga odano prati u sve učestalijem opijanju. Mathisovoj majci ne sviđa se njihovo prijateljstvo i želi pomoći sinu, no iznenadno otkrivanje suprugove tajne potpuno je paralizira. Dvojica tinejdžera upuštaju se u opasnu igru sa starijim društvom koja će Théa odvesti na žuđeno mjesto mira.

Delphine de Vigan u romanu Odanosti svojim suptilnim psihološkim okom i u četiri pripovjedačka glasa majstorski ponire u međuljudske odnose, ispisujući ujedno i bolnu fresku suvremena društva i njegovih zastranjenja.

''Delphine de Vigan nikoga i ništa ne osuđuje. Ne dopušta si nikakvu sućut, ne izvlači nikakve pouke. Samo svjedoči, i u tome je bit.''
(BibliObs)

''U društvu Virginie Despentes, Édouarda Louisa, Annie Ernaux i Leïle Slimani, Delphine de Vigan pripada ligi francuskih pisaca koji pripovijedanje spajaju s nesmiljenom društvenom kritikom.''
(Neue Zürcher Zeitung)

Knjigu je s francuskog prevela Vlatka Valentić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu