Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Nemoj se ljutit sestro

Book marinela naslovnica web

Autor: Marinela Marinela

Izdavač: MeandarMedia

Godina izdanja: 2013

Cijena: 89,00 kn

Broj stranica: 111

Uvez: meki

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U pokušaju svladavanja subjektivne stvarnosti, u nepostojanju samo jedne jedine istine, ove priče žele učiniti odmak od svijeta opsjednutog materijalnim i biti kritika društva koje je kao glavnu vrijednost odabralo profit, ne primjećujući ili samo skrivajući licemjerje i zlo svijeta obrnutih vrijednosti. Namjera autorice je ukazati na probleme, osobito žena ( jer zlostavljanje žena, djece i životinja nije stereotip nego stvarnost), svih odbačenih, potlačenih i izgubljenih, onih 'od kojih se okreće glava'. Pokušaj razotkrivanja bar jednog dijela licemjerja, literarno zaobilaženje misli na hranu i nezaposlenost, pa čak i vraćanja djetinje mašte, pronalaženja dobra u zlu kroz smijeh, borba protiv pesimizma i samouništenja optimizmom i nadom, najvažnije su koordinate ove knjige, koja nastoji ponuditi neko drugo viđenje svijeta od onog koje pretežno nude mediji i predatorski totalitet potrošačkog društva.

Marinela je rođena u Zagrebu 1971. Od 1988. objavljuje kratke priče u književnim časopisima. Objavila je dvije knjige kratkih proza: Lift bez kabine, 1996. i Pušite li? 2002., te knjigu poezije Ne želim ti ugodan dan 2011. U međuvremenu je objavljivala poeziju i prozu u tiskanim i online časopisima. Uvrštena je u nekoliko antologija kratke proze.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu