Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Nebo u kaljuži

Book nabo u kalju i  naslovnica

Autor: Sven Popović

Izdavač: MeandarMedia

Godina izdanja: 2015

Cijena: 119,00 kn

Broj stranica: 192

Uvez: meki

Proza

Dane provode jedni kod drugih u stanovima gdje preslušavaju 'vinilke' i raspravljaju o rock&rollu, književnosti i djevojkama. Činjenica da preslušavaju vinil umjesto cd-a ukazuje na odmak od trenutačne situacije u svijetu muzike i od svijeta općenito. Oni nisu nostalgični za vremenima koja nisu doživjeli, štoviše, duboko preziru priče o zlatnim osamdesetima, no nisu ni posve kod kuće u 21. stoljeću. Nalaze se u nekoj vrsti limba, analogni momci u digitalnom svijetu, generacija u tranziciji. Dovoljno su pametni da ne sudjeluju, no previše rezignirani i prelijeni da bi nešto napravili. 

Sven Popović rođen je 19. rujna 1989. u Zagrebu. Godine 2009. upisuje komparativnu književnost i engleski jezik i književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Iste je godine objavio prijevod eseja Henryja Davida Thoreaua Walking. Pisao je za časopis Aktual, a trenutno piše glazbene kritike za HiFi Media i glazbeni portal Kultivator te književne kritike za Moderna vremena. Godine 2010. objavljuje esej Bratstvo, jedinstvo i rock&roll u austrijskom ljevičarskom časopisu Wespennest. Kratka priča Robbie nije zaljubljen, Joeyu je sve pet, a ja blefiram već dvadeset godina u sklopu Aquariusovih Record Stories objavljena je 2011, kratka priča Razglednice s kolodvora uvrštena mu je u antologiju mladih hrvatskih prozaika Bez vrata, bez kucanja. Nešto je objavio i u Quorumu. Izbacili su mu jedan tekst u Zarezu. Živi i ne radi u Zagrebu. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu