Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Ne danas

Book peixoto ne danas naslovna web

Autor: José Luís Peixoto

Izdavač: Edicije Božičević

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Josip Ivanović

Cijena: 18 €

Broj stranica: 144

Uvez: meki s klapnama

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Što učiniti kada vam otac oporučno ostavi putnički avion? Kako se nositi s time da vam u svakoj važnoj životnoj situaciji odjednom počnu ispadati zubi? Koji je jedini prihvatljivi način komunikacije s najboljom kirgistanskom pjesnikinjom? Tko je izmislio :-) i :-(? Tko uistinu piše knjige poznatih autora? Odgovore na ta pitanja daje nam autor (ako to uistinu jesu njegove riječi) ove knjige, koristeći ironiju i humor kao ključne sastojke ove neobične zbirke kratkih priča.

Ne danas duhovita je i zabavna zbirka priča Joséa Luísa Peixota, u kojoj se na autoru specifičan način prikazuje presjek generacije mladih Portugalaca koji su odrastali u osamdesetim i devedesetim godinama.

„Peixoto posjeduje izvanrednu moć zapažanja, koja se ogleda u njegovu jeziku i u načinu na koji predstavlja prizore riječima.“ – Times Literary Supplement

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu