Page arrow

Moja borba, Treća knjiga

Book om knausgard mb3 naslovnica 72 dpi 85x132

Autor: Karl Ove Knausgaard

Izdavač: Ocean more

Godina izdanja: 2016

Cijena: 149,00 kn

Broj stranica: 368

Uvez: Tvrdi uvez s ovitkom

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Četveročlana obitelj – majka, otac i dva sina – preseljava se na južnu obalu Norveške, u novu kuću u tek izgrađenu naselju. Rane su sedamdesete i obiteljska se putanja čini uzlaznom: budućnost bi mogla biti obećavajuća. Bolnim, ponekad samokažnjavajućim detaljima, Karl Ove Knausgaard oslikava svijet prepoznatljiv svakome tko se može prisjetiti intenziteta dječačkih iskustava, svijet u kojem djeca i odrasli vode paralelne živote koji se gotovo nikad ne susreću. Moja borba, knjiga treća najprustovskiji je dio u heksalogu i donosi nam mučna ali i čarobna Knausgaardova slikovita sjećanja na djetinjstvo i izranjajuću samosvijest, i istražuje višeslojnu prirodu vremena, pamćenja i postojanja.

Završne rečenice romana smirujuće su, obične, uspjele. Nose ono što Walter Benjamin zove 'epskom stranom istine, mudrost'.
The New Yorker

Kroz njegovu organsku i duboku umjetnost vidljivo je i Knausgärdovo srce.
Independent

Neobjašnjivo iskren zapis trijumfa i banalnosti njegova vlastita života.
Telegraph

Genijalna knjiga, rekao bih, kada bi ta riječ još nešto značila. Jebena knjiga.
Miljenko Jergović, Jutarnji list

Prevela Anja Majnarić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu