Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Moja borba, peta knjiga

Book knj knausgaard

Autor: Karl Ove Knausgård

Izdavač: Naklada OceanMore

Godina izdanja: 2018

Cijena: 179 kn

Broj stranica: 528

Uvez: tvrdi

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U Mojoj borbi, petoj knjizi dvadesetogodišnji Karl Ove seli u Bergen. Najmlađi je od svih studenata primljenih na prestižnu Spisateljsku akademiju, gdje stiže uzbuđen i prepun ambicije. Uskoro gubi mladenačke iluzije: njegovi književni tekstovi pokazuju se naivnima i klišejiziranima, u društvu je čudan, beznadan je sa ženama, pa svoj sram utapa u piću i rock glazbi. Malo-pomalo stvari se poboljšavaju. Zaljubljuje se, odustaje od pisanja kako bi postao književni kritičar, i njegov život poprima oblik odraslosti. No uskoro ga autodestruktivne pijanke i neodoljiv poziv za pisanjem povlače unatrag. 

U petom dijelu heksaloga Moja borba Karl Ove Knausgård podastire osobne i često neugodne borbe s introvertiranošću, alkoholom, nevjerom i umjetničkom ambicijom.

S norveškoga prevela Anja Majnarić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu