Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Majstor i Margarita

Book majstor

Autor: Mihail Bulgakov

Izdavač: Šareni dućan

Godina izdanja: 2012

Cijena: 129,00 kn

Broj stranica: 400

Uvez: tvrdi

Proza

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Fascinantno je do koje je mjere Bulgakov uspio dočarati izgled sovjetske zbilje svoga vremena baratajući tako vječnim temama kao što su Pilat, Isus i Vrag... stvorivši roman pun svjetlosti, premda mu je tema suštinsko i posvemašnje zlo stvarnosti u kojoj je živio. To se valjda zove magijom.
(iz pogovora Darija Grgića)

Roman Majstor i Margarita možemo danas smatrati jednim od kapitalnih djela svjetske književnosti. Ne samo što taj roman slijedi tradiciju tvorbe u jeziku 'koju možemo lako prepoznati u čitavom nizu modernih romanopisaca od Kafke, Joycea, i Prousta sve do Grassa ili Marquesa' (Solar), nego u njega kao da su se slili veliki tijekovi europske kulturne i literarne tradicije. (Aleksandar Flaker)

Učinak ove knjige stvarno je fantastičan. Ona je iz nekog drugog svijeta koji nema veze sa sovjetskim okruženjem. Čitanje te knjige nudi vam pogled u drugom smjeru, taman da shvatite kao je sve što se dotad doživjeli bila obmana.
(Victor Pelevin)

U red besmrtnih Bulgakov je definitivno upisan kada je prvi put objavljen roman Majstor i Margarita. Nije trebalo imati posebno izoštren literarni ukus da bi se odmah shvatilo kako se radi o jednom od najboljih romana (barem) dvadesetog stoljeća.
(Kruno Lokotar)

Ideju za pjesmu Sympathy for the Devil dobio sam nakon čitanja Baudelairea i Bulgakovljeva romana Majstor i Margarita.
(Mick Jagger)

Prevela:Vida Flaker

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu