Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kultura laži

Book 4649

Autor: Dubravka Ugrešić

Izdavač: Konzor

Godina izdanja: 2002

Cijena: 85,00 kn

Broj stranica: 338

Uvez: tvrdi

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

i dodaje: "Ali, vjerujem da postoji posebna dužnost obraćanja uspostavljenoj i autoriziranoj vlasti u vlastitom društvu, koja je odgovorna svojim građanima, posebno u situacijama kada je ta vlast uključena u očigledno neravnopravni i nemoralni rat, ili u namjerni program diskriminacije, represije i kolektivne odgovornosti".

Dubravka Ugrešić svojom KULTUROM LAŽI ispunjava upravo tu dužnost - to je knjiga o moralnoj odgovornosti intelektualca za ratove i društvenu krizu na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Knjiga koja ne pristaje na zaboravljanje i koja pokazuie duhovnu bijedu nacionalističkih projekata koje su mnogi intelektualci poduprli, bilo kao glasni navijači, bilo kao "šutljiva većina".

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu