Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kratko djetinjstvo u Agramu

Book 6889

Autor: Bora Ćosić

Izdavač: Durieux

Godina izdanja: 2011

Cijena: 100 kn

Broj stranica: 98

Uvez: tvrdi

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Velikog pisca Boru Ćosića život je odnio u tri grada — Zagreb, Beograd i Berlin. Svakom od tih gradova, velikim biografskim dionicama, posvetio je knjige koje su ušle u svjetsku književnost. Beogradu takve kao što su Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji ili veliki zapis o oproštaju, Consul u Beogradu. Berlin, kamo je početkom devedesetih dospio kao emigrant, opisao je u tako važnim knjigama kao što su Novi stanar i Carinska deklaracija. O Zagrebu, Bora Ćosić počeo je intenzivno pisati ranih osamdesetih i podigao mu spomenik u Doktoru Krleži.

U tom nizu, Kratko detinjstvo u Agramu je dragulj: vraćanje na sam početak života, prepoznavanje svijeta. Možda najvažnija knjiga za Boru Ćosića, u svakom slučaju najpoetičnija i najdublja.

 

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu