Page arrow

Hladna fronta

Book hladna fronta naslovnica 1

Autor: Pavao Pavličić

Izdavač: Mozaik

Godina izdanja: 2016

Cijena: 99,00 kn

Broj stranica: 330

Uvez: meki

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Novi  kriminalistički roman Pavla Pavličića vrhunski je triler koji ćete pročitati u jednom dahu! Novi roman donosi priču o postarijem filologu s literarnim sklonostima koji proučava povijest zagrebačke obitelji koju su početkom dvadesetoga stoljeća činili sami meteoropati.

Riječ je o napetom trileru kojim autor još uvijek uspijeva održati najviše, prvo mjesto među domaćim autorima ovoga žanra. Filmska je to priča koja se ne može pustiti iz ruku, ali i tjera na ozbiljno razmišljanje o nama samima i našem odnosu s prirodom.
Pavao Pavličić danas je najproduktivniji hrvatski pisac s mnoštvom objavljenih romana, knjiga, priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu. Njegovi krimići (Dobri duh Zagreba, Tajno ime, Crveno pile i Tri petka u travnju…) omiljeno su štivo u Hrvatskoj, a to dokazuje i činjenica da je Pavličić najčitaniji autor. Njegova djela su među najprodavanijima, ali i među najposuđenijima u knjižnicama.

Nedavno je stigao kriminalistički roman zanimljiva naslova koji će zasigurno zainteresirati obožavatelje Pavličićevih djela koja nerijetko proniknu i u dublje tematike kroz krinku kriminalističkog zapleta.
Glavni lik svojim proučavanjem otkriva da su meteoropati početkom dvadesetog stoljeća u Zagrebu bili kadri proreći ne samo meteorološka zbivanja, nego i povijesne mijene. No kada mu u posjet dođe mladić s kojim je u prijateljskom odnosu i kad prepozna da njegova djevojka boluje od sličnog poremećaja ponovno će se zainteresirati za tu temu. Saznat će da se ona liječi u privatnoj klinici i krenut će za njom kako bi saznao više. No neće ni slutiti da će to biti put pun neizvjesnosti… kad shvati da se proučavanje meteoropatije odvija u vrlo misterioznim okolnostima i da želje financijera istraživanja i nisu najplemenitije, filolog će shvatiti da cijelu stvar mora uzeti u svoje ruke…

Autor postavlja misterioznu situaciju iz koje treba iščitati odgovore: od čega djevojka Živana pati, uzrokuje li njenu bolest uistinu vrijeme ili nešto drugo? Čime se bave znanstvenici i koji su njihovi ciljevi?
Napeti, uzbudljivi i nepredvidljivi roman otkiva drugu stranu prirode i oduševljava fantastičnim zapletom i raspletom priče!
Iako istraga ima temelja i u znanosti i suvremenoj tehnologiji, ona se ipak najviše bazira na istražiteljevim slutnjama i životnom iskustvu, te na njegovoj sposobnosti da se uživi u  tuđe osjećaje i tuđe probleme. Uspjeh krimića zasnovan je na dobrom zapletu i raspletu, pa se Pavličić ponovo dokazao kao prvak hrvatskog kriminalističkog žanra.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu