Page arrow

Hahari na dnu mulja

Book 14583

Autor: Josip Čekolj

Izdavač: Mala zvona

Godina izdanja: 2022

Cijena: 128 kn

Broj stranica: 88

Uvez: tvrdi

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U najboljoj tradiciji romana za mlade, a ipak novim svježim glasom pripovijeda Josip Čekolj dogodovštine svojih hahara – četvero prijatelja na pragu odrastanja. I premda je grad kojim se kreću izmišljen, a njihovom inačicom kajkavskog jezika nitko u stvarnosti ne govori, posve su stvarne njihove ljubavi i zbunjenosti, sukobi i zablude, kao i potreba za uporištem i toplinom.

U tumaranju hahara po „dnu mulja” javljaju se neki orijentiri, manje ili više pouzdani, uglavnom s rubova društva, među kojima je možda najvažnija starica s mačkama i sluhom za poeziju. I kako to u romanima odrastanja obično biva, lutanje kroz mulj na koncu postaje korak prema zrelosti. 

Roman za mlade Josipa Čekolja Hahari na dnu mulja opremljen je ilustracijama likovnog umjetnika Dominika Vukovića. Poticaj za nastanak ove knjige bila je izložba „Hahari i žabe” Dominika Vukovića, tematski posvećena reminiscencijama na djetinjstvo. Ovo izdanje ilustrirao je blisko surađujući s autorom romana, što je urodilo osobitom povezanošću teksta i ilustracije. 

Sanja Lovrečić, urednica

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu