Petak
11.11.2011.

Groblje manjih careva
A+ A-

izvanrednu, knjigu pripovjedaka.

Pripovjedački tour de force Zorana Malkoča vodi nas u Slavoniju za vrijeme i nakon Domovinskog rata, u prostore koje bismo možda mogli nazvati izgubljenima (nikako nepostojećima) da ih ne bilježe i u zemljovid suvremene domaće proze trajno ne upisuju Malkočevi junaci: gubitnici i dobitnici sasvim osobite vrste.

Članovi Kluba prijatelja Hajduka, ljudi zvijeri, razočarani ratnici i patuljci ko' u sklopu tajnog vladina projekta razminiravaju i u turistički raj pretvaraj zaboravljene zakutke Slavonije... svi ti manji carevi prelijepih hrdavih kruna zaslužni su što izlet do Malkočeva proznog čardaka ni na nebu ni na zemlji postaje putovanje s kojega se nećemo htjeti (a ni moći) vratiti.

U svojim pripovijetkama Zoran Malkoč priziva duhove Babelja, Dostojevskog, Marinkovića, Bukovvskog..., ali ton i duh ovih priča pripadaju samo njihovu autoru i čitatelju.

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.