Srijeda
14.03.2012.

Enigma Ulice bijelih kaputa
A+ A-

Jedna istraga Nicolasa Le Flocha, komesara u Châteletu, po naredbama slavnoga Sartinea, glavnog upravnika policije Luja XV.

Godine 1761. mladi Nicolas Le Floch napušta rodnu Bretanju da bi ušao u službu gospodina de Sartinea, šefa tajnih poslova Luja XV. Postavši jedan od špijuna toga glavnog upravnika policije, Nicolas će ubrzo otkriti okrutnost ljudi i brutalnost urota: u Parizu, u svijetu zločina, sve se vrti oko kocke, razvrata i krađe, koji komuniciraju bezbrojnim labirintima. Prvo umorstvo koje otkriva uranja ga u srce izopačenosti glavnoga grada: jedan pokvareni komesar, njegova supruga, bivša štićenica kuće užitaka, jedno truplo u Ulici bijelih kaputa, jedan krvnik, sudski liječnik amater u mrtvačnici Basse-Geôle (Donja tamnica)… A ako ga sve to dovede previše blizu kralja i Madame de Pompadour?

Diplomat, specijalist za XVIII. stoljeće, Jean-François Parot stvorio je jedan lik koji nas, iz knjige u knjigu i sa sve većim uspjehom, uranja u srce Pariza dvorskih spletaka i ulica pod vladavinom Luja XV. i Luja XVI.

Preveo: Miljenko Mayer

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.