Page arrow

Dnevnik korote

Book dnevnik korote

Autor: Roland Barthes

Izdavač: Pelago

Godina izdanja: 2013

Cijena: 95,00 kn

Broj stranica: 264

Uvez: meki

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Dan nakon majčine smrti, 25. listopada 1977., Roland Barthes započinje voditi Dnevnik korote. Dok vodi Dnevnik, Barthes priprema predavanja o Neutralnome, piše Svjetlu komoru, sastavlja nekoliko stranica za planirano djelo Vita Nova i osmišljava kolegij Priprema romana.

Svako od tih važnih djela pisano je u znaku majčine smrti i počiva u zamislima na 'ceduljama' u Dnevniku korote. Objavljen posthumno, Dnevnik je istovremeno i intimistički zapis i zbirka fragmenata o figurama boli i žalovanja, gubitka i sjećanja na bliske osobe, odlaska i metafizičkog prijelaza, predstavljajući nam iznova Barthesa kao pisca velike senzibiliziranosti za društveno i kulturno kodirane životne rituale i velike umješnosti u otkrivanju dubljih, ponekad sasvim emotivnih, slojeva jezika.

Prevela: Morana Čale

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu