Petak
11.11.2011.

Dnevnik besposličara
A+ A-
Napisao je trpku i melankoličnu knjigu, punu finih detalja iz osobnog univerzuma zaljubljenog para koji lako zavode tankoćutnog čitatelja.
Vadanjelov glavni lik rezignirani je preljubnik koji ostavlja ženu i ostaje bez posla, a u pauzama između odlazaka na tržnicu, kako bi bio koliko-toliko koristan, ili nekog kratkotrajnog rada u fušu, čitaThomasa Bernharda i pokušava pisati. Ili izlazi s prijateljima pa 'poredani uzduž šanka, blagonaklono se smiješe i prepuštaju slatkom ništavilu'. Ali koliko god on rezigniran i umoran bio, ne uspijeva odoljeti ljubavi koja ga pretvara u skrbno biće koje jako nastoji održati svijet unutar kojeg će njih dvoje moći jedno drugom reći - volm te i to mi je najvažnija stvar na svijetu. Potraga za poslom, mučni pokušaji pisanja, još mučnija kupnja stana, unutarnje krvarenje i strah od smrti, strah od praznih i besmislenih riječi, strah od druženja s pretencioznim piscima, strah od huligana koji razbijaju oko njegova auta, strah da će netko od njih dvoje umrijeti prije onog drugog, neke su od glavnih koordinata ovog ljubavnog romana.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.