Page arrow

Bit će sve dobro, mama

Book 9789535071914

Autor: Julijana Matanović

Izdavač: Lađa od vode

Godina izdanja: 2023

Cijena: 12 EUR

Broj stranica: 125

Uvez: meki

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Brojna temeljna pitanja vezana uz vlastiti identitet (od onog kako joj je pravo ime, gdje je rođena, što joj se dogodilo s majkom, zašto je zatajen dokument o posvojenju) obilježila su prozu Julijane Matanović, rođene 1959. u Bosanskoj Posavini. U novoj knjizi kratkih priča – u kojoj će čitatelji prepoznati i atmosferu autoričina prvijenca Zašto sam vam lagala (prodanog u sedamdeset tisuća primjeraka) – propituju se odnosi majke i kćeri, oca i sina, oca i kćeri, sina i majke, brata i sestre, žene i muža…

Svih pet priča u zbirci obiluju detaljima, samoćama, nikad izrečenim pitanjima i mnogim prešućivanjima. A upravo ono što je prešućeno često biva ključnim mjestom o koje se spotiču likovi nemoćni raspetljati životne čvorove koji ih sputavaju. Kao što smo od autorice i navikli, ona nas vodi kroz tekst bogat nijansama, toplinom i ljudskošću, koja prožima njeno pripovjedačko tkanje.

Priče u zbirci popraćene su ilustracijama Hrvoja Marka Peruzovića, i svojom ljepotom i toplinom prenose nam sentiment priče koju prate.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu