Page arrow

21 priča o sreći

Book albahari 21

Autor: David Albahari

Izdavač: Booksa i MaMa

Godina izdanja: 2017

Cijena: 50 kn

Uvez: meki uvez

Proza

Objavljena je četvrta knjiga u MaMinoj i Booksinoj biblioteci Prijatelji. Riječ je o zbirci kratkih priča 21 priča o sreći srpsko-kanadskog pisca Davida Albaharija.
 
U biblioteci Prijatelji ne druže se samo suradnici – pisci, urednici, izdavači, dizajneri, lektori… – nego i sami tekstovi ulaze u prijateljske odnose. Tako se Albaharijeva 21 priča o sreći direktno veže na Metafiziku stvarne sreće francuskog filozofa Alaina Badioua (MaMa i Booksa, 2016.)
 
Davidovi kratki zapisi mogu se čitati kao reakcije na Badiouove filozofske teze, kao varijacije na njihove teme, ali i kao samostalne priče o likovima – studentima i studenticama, spisateljima i spisateljicama, majkama i očevima, momcima i djevojkama, učiteljima i učiteljicama – koji na razne načine pokušavaju otkriti što je uopće sreća, e da bi se mogli baciti na potragu za njom. I u tome ponekad uspijevaju.
 
Uz knjigu dolazi i 'mapa' u kojoj se nalaze Badiouove teze o sreći i pogovor Pričaj mi o sreći srpskog matematičara, književnika i prijatelja Vladimira Tasića – također uobličen u formi 21 komentara.
 
Za oblikovanje knjige i mape zadužila nas je beogradska grupa Škart.
 
Knjiga 21 priča o sreći može se kupiti u knjižari Vuković & Runjić, preko online Superknjižare i u beogradskoj knjižari Beopolis.
 
Knjigu možete kupiti i u Booksi, a za informacije o narudžbi, javite se na mail booksa@booksa.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu