Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Zagrebački anarhistički sajam knjiga

Foto: Facebook

Ponedjeljak
25.09.2023.

Nakon nekoliko godina stanke vraća se ZASK - Zagrebački anarhistički sajam knjiga!

Ovaj puta održava se 30. rujna i 1. listopada u prostorima Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb) i kluba Močvara.

Knjige domaćih i stranih izdavača bit će dostupne oba dana sajma. Pripremljen je i popratni program u obliku predstavljanja novih publikacija, predavanja i diskusija, a prilika je to i za umrežavanje, promišljanje kolektiviteta i stvaranja daljnje perspektive organiziranja i borbe.

Izdvojit ćemo predavanja istraživača Anarhisti kao primitivni pobunjenici? O Banditima Erica Hobsbawma Luke Pejića i Čiji je naš zvuk? Kultura otpora u etnomuzikološkim studijama Branislava Stevanića, kao i predavanje Postoje gore stvari od lošeg okvira Martina Beroša s portala Slobodni Filozofski. 

Uz to, predstavit će se i prijevod publikacije Sami ćemo – anarhosindikalizam i klasna borba, a na tu temu održat će se i rasprava. Moći ćete čuti i sve novosti vezane uz Centar za anarhističke studije, kao i sudjelovati na radionici uvezivanja i skreniranja knjiga.

Za želuce će biti zaslužna ekipa iz kolektiva Hrana, a ne oružje Zagreb, dok vas u nedjelju navečer čeka i koncertić u Močvari.

Detaljan program možete pronaći ovdje, a pratite i službenu stranicu za dodatne informacije.

Vidimo se!

Izvor: Facebook.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu