Page arrow

Za rezidente na Svačićevu trgu

Large 1

Foto: Društvo hrvatskih književnih prevodilaca, 'Facebook'

Srijeda
08.06.2022.

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca danas je podijelilo uzbudljivu vijest koju smo dugo iščekivali: otvorena je DHKP-ova rezidencija za prevoditelje i pisce!

To je prostor koji prevoditeljima i piscima iz cijeloga svijeta omogućava boravak u Zagrebu i povezivanje s hrvatskim kulturnim miljeom, kolegama, izdavačima i festivalima, smješten u najužem centru grada, na Svačićevom trgu. DHKP-ova rezidencija namijenjena je prije svega prevoditeljima koji prevode s hrvatskog na strane jezike i piscima čija se djela prevode na hrvatski.

Rezidencija osigurava sobu s radnim stolom i kupaonicom i pristup velikoj i dobro opremljenoj kuhinji, a nalazi se u ugodnom građanskom stanu u centru Zagreba, u kojem se nalaze i prostorije ureda DHKP-a. 

Sve detalje o tome kako se prijaviti na rezidenciju pronađite ovdje. Novosti o rezidentima, njihovu projektu i aktivnostima tijekom rezidencije bit će objavljivane na stranici Društva.

Izvor: Facebook

Možda će vas zanimati
Video
Homepage sa%c4%8dka 16.10.2020.

U prevodilačkom ringu: Tatjana Radmilo i Dean Trdak

U suradnji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca održan je dramski dvoboj "U prevodilačkom ringu" u kojem su sudjelovali Tatjana Radmilo i Dean Trdak.

U fokusu
Homepage prevodenje 10.10.2016.

Kratki rokovi i kasni honorari

TEMA TJEDNA 'Uvjeti prevođenja': Razgovarali smo s Petrom Mrduljaš Doležal i Dinkom Telećanom o radnim uvjetima književnih prevoditelja u Hrvatskoj.

Piše: Lina Gonan

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu