Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Vrisak u Rijeci!

Large 241034124 245608677568211 2803819862844864834 n
Četvrtak
02.09.2021.

14. Vrisak – sajam knjiga i festival autora dolazi među riječke knjigoljupce od 1. do 24. rujna 2021. te osim brojnih novih izdanja donosi pregršt zanimljivih književnih sugovornica i sugovornika. 

Središnji, festivalski dio održat će se od 12. do 19. rujna - njegovo otvorenje počet će dodjelom V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2021, a slijedi mu mnoštvo događaja.

Okrugli stolovi posvećeni će biti prevođenju te drugi dan festivala donosi razgovore s autorima Ivicom Prtenjačom i Ladom Vukić, čiji su romani nedavno prevedeni na njemački i engleski jezik te njihovim prevoditeljima Klausom Detlef Olofom i Christinom Pribichevich-Zorić, dok nas u srijedu, 15. rujna čeka razgovor s Đurđicom Čilić i Tomislavom Kuzmanovićem, koji će govoriti o poeziji i iskustvu prevođenja velikog i nedavno preminulog Adama Zagajewskog i britanske poet laureate Carol Ann Duffy.

Od programa uživo izdvaja se razgovor s marokanskim pjesnikom Abdellatifom Laâbijem u ponedjeljak, 13. rujna. Laâbija smo imali prilike upoznati na Booksinoj Reviji male književnosti 2018. - jedan njegov tekst pročitajte ovdje.

Svoje će nove knjige predstaviti i brojni književnici i književnice iz regije: Vladimir Arsenić, Mladen Blažević, Ivica Đikić, Semezdin Mehemedinović, Aleksandar Prokopiev, Ognjen Spahić, Mile Stojić, Damir Uzunović i Dragan Velikić, te brojni domaći autori i autorice: Ivana Bodrožić, Velid Đekić, Zoran Ferić, Drago Glamuzina, Željka Horvat Čeč, Tatjana Gromača, Dubravko Ivaniš – Ripper, Marinko Koščec, Andrijana Kos Lajtman, Davor Mandić, Lukas Nola, Marko Pogačar, Borivoj Radaković, Damir Radić, Vedrana Rudan, Roman Simić, Frida Šarar, Marko Tomaš i Zoran Žmirić.

U online programu u sklopu V.B.Z.-ovog projekta Na margini 14. i 15. rujna nastupit će Barbara Yelin i Thomas von Steinaecker, autori stripa Ljeto njezina života i Réka Mán-Várhegyi, dobitnica Nagrade Europske unije za književnost i autorica romana Magnetno brdo.

Pozornost će se posvetiti i dječjoj književnosti te će se u riječkoj Dječjoj kući razgovarati i čitati slikovnice Lade Franić Zorana Ferića, a predstavit će se i kultna slikovnica o Muminima Tove Jansson

Sajamski dio Vriska, koji je započeo 1. rujna, okuplja brojne hrvatske izdavače koji će se predstaviti novitetima, ali i starijim naslovima te klasicima, a poseban dio sajma posvećen je knjigama na stranim jezicima te knjigama za djecu.

Oni koji nisu u blizini Rijeke moći će pratiti prijenos programa online, na V.B.Z.-ovom YouTube kanalu Facebook stranici te putem portala 24sata i Moja Rijeka.

Veselimo se riječkim književnim dogodovštinama!

Izvor: V.B.Z.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu