Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

V.B.Z.-ova nagrada... Ženi!

Large 470
Utorak
06.11.2007.

Svjetlana Gjoni pobjednica je ovogodišnjeg natječaja s rukopisom – Nula Nemo. Prenosimo komentar Zorana Ferića sa poleđine knjige: "Digresivan, kao i svijest žene koja se suočila s još jednim sudbinskim potopom, pa se pričanje priče pretvara u pokušaj ponovnog oblikovanja vlastite sudbine, ovaj roman je snažan obračun sa životom sklopljen od naplavina: knjiga, slika, instalacija, predmeta i likova što ih je, naoko bez reda, donijela prljava voda poplave i složila u zanimljiv mozaik.

A što nam je Ferić o pristiglim rukopisima i njihovom iščitavanju rekao prije neki dan pročitajte ovdje



Svjetlana Gjoni zagrebačka je spisateljica, rođena 1950. godine, a ovo je njen prvi objavljeni rukopis. Napisala je roman, kako sama kaže: "Zbot toga što je inače uvijek prekinu dok govori."

Na današnjoj press konferenciji na štandu VBZ-a u okviru Interlibera, Nenad Rizvanović je napomenuo kako se od prošle godine medijski interes za VBZ-ovu nagradu značajno povećao, a Miljenko Jergović nije propustio priliku da napadne Branku Kamenski i Hrvatsku radio televiziju zbog navodnih tendencioznih i negativnih reportaža o samoj nagradi.

Roman će se prodavati i na kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije, a prodaja kreće od subote 10.11.2007. godine. Svečana dodjela nagrade događat će se sutra, u 19.30 sati u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a druženje s autoricom zakazano je za 11.30 istoga dana.

Natječaj se održava šestu godinu za redom, a ove je godine održan u suradnji s portalom net.hr. Dosadašnji pobjednici su:

2006. Hrvoje ŠalkovićPravi se da ovo nisi vidio
2005. Nura Bazdulj-HubijarKad je bio Juli
2004. Davor ŠpišićKoljivo
2003. Jelena MarkovićEscajg za teletinuMarinko Koščec - Wonderland
2002. Josip MlakićŽivi i mrtvi

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu