Page arrow

Uži izbor Bookera

Large dizajn bez naslova   2023 09 22t121243.544

Foto: The Booker Prizes.

Petak
22.09.2023.

Saznali smo tko je od autora i autorica koji pišu na engleskom, a knjige su im objavljene u Ujedinjenom Kraljevstvu ili Irskoj, u užem izboru za nagradu Booker.

To su redom: 

Paul Murray, The Bee Sting

Paul Harding, This Other Eden

Jonathan Escoffery, If I Survive You

Chetna Maroo, Western Lane

Paul Lynch, Prophet Song

Sarah Bernstein, Study for Obedience

Evo i nekih zanimljivosti: niti jedan od šest autora dosad nije bio u užem izboru za nagradu. Iako pune nade, humora i humanosti, knjige se bave mnogim najhitnijim problemima, klimatskim promjenama, imigracijom, financijskim poteškoćama, progonom manjina, političkim ekstremizmom i erozijom osobnih sloboda. 

U ovom izboru su i knjige koje su utemeljene na suvremenoj stvarnosti, koje rasvjetljavaju sramotne povijesne epizode i koje zamišljaju zastrašujuću budućnost. Želite li znati više, detalje možete naći ovdje.

Prošlogodišnja nagrada pripala je šrilankanskom autoru Shehanu Karunatilaki za roman The Seven Moons of Maali Almeida, a iduće ime koje će se upisati na tu prestižnu pobjedničku listu, saznat ćemo 26. studenog.

Izvor: The Booker Prizes.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu