Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

U Booksi kreće novi, tematski čitateljski klub!

Large untitled design  13
Ponedjeljak
07.03.2022.

U Booksi od ožujka započinjemo novi, tematski čitateljski klub!

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu. 

Kako najavljuje voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica: "Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac."

Sastanci ovog čitateljskog kluba održavat će se zadnjeg petka u mjesecu u 18h u Booksi. (Jer postoji li bolji način za provod petkom navečer?!) To bi značilo da je prvi sastanak zakazan za 25. ožujka u 18h.

Prva je tema, kako već i priliči ovakvom klubu, naravno, autorefleksivna - čitat će se i razgovarati upravo o čitanju. Osim o tome koja je uloga i važnost čitanja, ne samo u mlađim, tzv. formativnim godinama, već i svim kasnijim iteracijama ličnosti. Razgovarat će se i o tome kako se mijenja odnos i pristup prema čitanju i književnosti, kako se mijenjaju načini čitanja te koje to sve posljedice potencijalno povlači za sobom.

Za odgovore ili inspiraciju za vlastite ideje zavirite u odabrana poglavlja knjiga Namjene književnosti Rite Felski te Čitatelju, vrati se kući Maryanne Wolf

Molimo vas da potvrdite sudjelovanje do srijede 23. ožujka mailom na booksa@booksa.hr s naslovom "Tematski čitateljski klub". 

Primjerci tekstova bit će vam osigurani, a za detalje i više informacija javite se na isti mail booksa@booksa.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu